2013-06-21 21:37:04
Φωτογραφία για Ρωσία: Αναδιάρθρωση του κυπριακού δανείου υπό όρους
Η Ρωσία θα επανεξετάσει τους όρους του κυπριακού δανείου, εφόσον υπολογιστούν τα συμφέροντά της και πρωτίστως εφόσον αρθούν οι περιορισμοί και αποκατασταθούν... οι λογαριασμοί των σταθερών τραπεζών στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων και της θυγατρικής της VTB, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του 17ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Σιλουάνοφ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έως τον Σεπτέμβριο η Ρωσία και η Κύπρος θα έχουν συμφωνήσει για τις παραμέτρους της αναδιάρθρωσης του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ.

«Υποσχεθήκαμε ότι θα μεταθέσουμε τις προθεσμίες επιστροφής του δανείου και θα τις μεταθέσουμε. Βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνήθης τεχνική εργασία. Έως τον Σεπτέμβριο νομίζουμε ότι θα έχουμε καταλήξει σε μια τελική συμφωνία», είπε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας επίσης ότι θα υπάρξει και μείωση του συμφωνημένου επιτοκίου για το δάνειο.

Το δάνειο των 2,5 δισ. ευρώ είχε χορηγηθεί στην Κύπρο στα τέλη του 2011 για 4,5 χρόνια με επιτόκιο 4,5%. Σύμφωνα με το πρακτορείο Prime, στις συνομιλίες του περασμένου Μαρτίου η Κύπρος είχε προτείνει την παράταση της αποπληρωμής του δανείου κατά 5 έτη και τη μείωση του επιτοκίου στο 2,5%.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ