2013-06-21 17:07:06
Φωτογραφία για 100η επέτειος της Μάχης του Λαχανά
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η 100η επέτειος της θρυλικής μάχης του Λαχανά, στην ομώνυμη Τοπική Κοινότητα. Για τον Δήμο Λαγκαδά ο εορτασμός αυτός, έχει διττό χαρακτήρα αφού ως γνωστόν ο Λαχανάς αποτελεί και την ιστορική του έδρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς ιστορικής μνήμης και σημειολογικής σπουδαιότητας για την εξέλιξη των Βαλκανικών πολέμων.

Στην επετειακή εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. Θεολόγος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, οι Βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Αναστασιάδης και κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, η Βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ κα. Γιαταγάνα, οι Βουλευτές Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και κα. Αραμπατζή Φωτεινή, ο Δ/της της 10η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού «ΡΟΥΠΕΛ» Ταξίαρχος Χούπης, ο οποίος και παρουσίασε στην ομιλία του την ιστορική σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην μεγάλη νίκη του ελληνικού στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ
. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Σερρών κ. Χράπας Παντελής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παπάς Θεοφάνης, ο πρ. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά κ. Αϊβάτζίδης Παντελής, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Λαχανά κ. Γεώργιος Χαριτίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαχανά κ. Λεσπουρίδης και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Λαγκαδά κ. Γεώργιος Ασδρές.

Μετά την δοξολογία κατατέθηκαν στέφανοι στο μνημείο των πεσόντων από τον στρατιωτικό Δ/τη, τον Δήμαρχο Λαγκαδά, τον κ. Σάββα Αναστασιάδη ως εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την κα. Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, απογόνων Μακεδονομάχων και άλλων φορέων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ