2013-06-20 11:58:06
Φωτογραφία για ΩΡΑ... ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ Mercedes
Ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου θα βρεθεί την Πέμπτη η Mercedes για τις περίφημες μυστικές δοκιμές με την Pirelli, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".

Στις κατηγορίες πως έκανε παράβαση κανονισμών συμμετέχοντας σε «μυστικές» δοκιμές των ελαστικών της Pirelli στη Βαρκελώνη τον περασμένο μήνα καλείται να απαντήσει η Mercedes, που θα βρεθεί το πρωί της Πέμπτης (10:30) ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι.

Η Red Bull και η Ferrari είχαν προχωρήσει σε καταγγελία κατά της γερμανικής ομάδας, όταν αποδείχτηκε πως συμμετείχε σε τεστ χρησιμοποιώντας το φετινό της μονοθέσιο. Το συμβόλαιο της Pirelli με τη FIA για τη Formula 1 προβλέπει τις δοκιμές με μονοθέσια, ωστόσο απαγορεύεται η χρησιμοποίηση εκείνων της τρέχουσας περιόδου. Η FIA έχει ήδη απαλλάξει από αντίστοιχες κατηγορίες τη Ferrari που τον Απρίλιο συμμετείχε σε δοκιμές αλλά με μονοθέσιο του 2011.


Σύμφωνα με τη FIA, δοκιμές με μονοθέσιο της τρέχουσας περιόδου θα ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς εφόσον όλες οι άλλες ομάδες το γνώριζαν και τους είχε δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δοκιμές. Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι υπόλοιπες ομάδες γνώριζαν τις δοκιμές και ασφαλώς ότι τους προτάθηκε να συμμετέχουν στα τεστ.

Η Pirelli, που σημειωτέον ακόμη δεν έχει ανανεώσει τη σύμβασή της ως αποκλειστικής προμηθεύτριας ελαστικών της Formula 1, ισχυρίζεται πως είχε ενημερώσει τις άλλες ομάδες και πως η χρησιμοποίηση μονοθεσίου του 2013 έγινε σε απευθείας συζητήσεις με τη FIA και τη Mercedes.

Το αφεντικό της Mercedes, Ρος Μπρον, αναμένεται να είναι επικεφαλής της Mercedes στην ακροαματική διαδικασία, με στόχο να πείσει το δικαστήριο πως δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών.

Η απόφαση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Formula 1, θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατό μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και την εξέταση των δεδομένων. Οι άνθρωποι της Mercedes σε περίπτωση που υπάρξει βαριά τιμωρία της ομάδας φέρονται να εξετάζουν ακόμη και το μέλλον της ομάδας στο χώρο της Formula 1. Οποιαδήποτε απόφαση θα είναι εφέσιμη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ