2013-06-20 09:59:39
Φωτογραφία για Έρχονται αυξήσεις στα τσιγάρα υπέρ ΕΟΠΥΥ; Τι προτείνεται
Μετά την αποκάλυψη ότι η μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και έως το 2014 θα φθάσει τα 2,5 δις ευρώ, επανέρχεται η πρόταση να επιβληθεί ειδικός φόρος στα τσιγάρα υπέρ του Οργανισμού. Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Για να σωθεί η ΕΟΠΥΥ και να αυξηθεί η χρηματοδότησή του θα μπορούσε να επιβληθεί ειδικός φόρος στα τσιγάρα επανέλαβε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος. Μια πρόταση που έχει γίνει εδώ και καιρό και από διάφορους επιστημονικούς φορείς της χώρας. 

Ειδικότερα εδώ και καιρό πολλοί επιστημονικοί φορείς και η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, εισηγούνται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προτείνει στο υπουργείο Οικονομικών «καπέλο» ακόμη και 2 ευρώ στα πακέτα με τα τσιγάρα. Έτσι θεωρούν ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα αναγκαστούν να περιορίσουν ή να κόψουν το κάπνισμα και από την άλλη θα ευνοηθεί ο ΕΟΠΥΥ αφού τα εισπραχθέντα θα καταλήγουν κατ ευθείαν στα ταμεία του. 

Η πρόταση φαίνεται ότι πέφτει και πάλι στο τραπέζι με αφορμή το μεγάλο έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ για τον οποίο αναζητείται εναγωνίως ρευστό για να μην καταρρεύσει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ