2012-04-05 16:34:11
Φωτογραφία για Και πάλι ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
Έκκληση στους βουλευτές να αφήσουν το ΡΙΚ έξω από τα πολιτικά τους παιχνίδια απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Θέμης Θεμιστοκλέους, ενόψει της συζήτησης σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού για το 2012.

Σε παρέμβαση στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να θεωρείται μέρος πολιτικού παιχνιδιού και της διαπάλης κομμάτων.

«Έλεος πλέον», είπε χαρακτηριστικά, και ζήτησε να αφεθεί απερίσπαστο το ΡΙΚ να κάνει τη δουλειά του με τα εφόδια που χρειάζεται.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε καθυστέρηση στην υποβολή του προϋπολογισμού του Ιδρύματος.

«Τον καταθέσαμε εγκαίρως», είπε, «αλλά συνεχώς έπρεπε να τον τροποποιούμε για να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις που έπαιρνε η Βουλή».

«Επειδή συμμορφωθήκαμε με τις αποφάσεις τους», είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, «μας κατηγορούν ότι αργήσαμε».


Αναφορικά με τους μισθούς των υπαλλήλων είπε ότι είχαν γίνει όλες οι δέουσες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλισθεί το ποσό.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ο Γενικός Εισαγγελέας, η Γενική Ελέγκτρια, ο νομικός σύμβουλος και τα αρμόδια Υπουργεία, είχαν ξεκαθαρίσει ότι η πληρωμή θα ήταν παράνομη.

Για την πληρωμή του προσωπικού σε παρόμοια κατάσταση πριν από δύο χρόνια, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ΡΙΚ είχε εξουσιοδοτηθεί εγγράφως από τον τότε υπουργό Εσωτερικών να το πράξει, ενέργεια την οποία η Βουλή και η Γενική Ελέγκτρια χαρακτήρισαν «παράνομη».

Σήμερα, πρόσθεσε, κάποιοι μας ενθαρρύνουν να κάνουμε κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται από όλους παρανομία.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, τόνισε ότι υπέρτατο καθήκον του Συμβουλίου είναι η ευλαβική τήρηση των νόμων. Ταυτόχρονα απέρριψε τα περί πολιτικών παιχνιδιών από πλευράς ΡΙΚ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ολομέλεια της Βουλής στη σημερινή της συνεδρία θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα πάρει σήμερα αποφάσεις και θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των υπαλλήλων του Ιδρύματος και είπε ότι άλλοι ημικρατικοί οργανισμοί που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα βρήκαν τρόπο να καταβάλουν τους μισθούς των εργαζομένων.

Αντίθετα, πρόσθεσε, το ΡΙΚ επέλεξε να ακολουθήσει τη νομική και τυπική διαδικασία, ειδικά εφέτος. «Αν ήθελαν», είπε, «θα μπορούσαν να βρουν τρόπο να πληρώσουν τους υπαλλήλους». Επανέλαβε επίσης ότι η κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή έγινε με καθυστέρηση.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, επέκρινε το ΡΙΚ ότι καθυστέρησε να καταθέσει τον προϋπολογισμό στη Βουλή, γεγονός που συνιστά, όπως είπε, παρανομία.

Υπήρχε δάνειο στη διάθεση του Ιδρύματος για πληρωμή των υπαλλήλων, είπε, αλλά η Διοίκηση του ΡΙΚ προτίμησε να μην το κάνει.

Κάποιοι, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επιλέγουν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τους μισθούς των υπαλλήλων του ΡΙΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων να βάλουν στο γύψο, κατά την έκφρασή του, το ΡΙΚ, την προοπτική και την παραγωγή προγραμμάτων.

Στόχος των προτάσεων νόμου που είχαν υποβάλει στη Βουλή ο ΔΗΣΥ και οι άλλοι, είπε, ήταν να αποκοπεί ολόκληρος ο προϋπολογισμός από τον Απρίλη και μετά.

Είπε επίσης ότι για τις προθέσεις τους, είχαν απειλήσει ξεκάθαρα από προηγουμένως. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ