2013-06-14 18:37:22
Φωτογραφία για ΠΙΣ: Κίνδυνος να “ακολουθήσουν” την ΕΡΤ και δημόσιοι οργανισμοί υγείας
Από Νίνα Κομνηνού

Σε κίνδυνο τιθεται η λειτουργία των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, οργανισμών υγείας αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών, ακολουθώντας την ΕΡΤ. Το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ψήφισμά του,στο οποίο καταδικάζει την κυβερνητική απόφαση για την ξαφνική διακοπή της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

"Η απόφαση αυτή, αναφέρει ο ΠΙΣ, πλήττει τους δηοκρατικούς θεσμούς, με καταστροφικές παρενέργειες για την έννομη τάξη και λειτουργία, την πολιτιστική παράδοση και ιστορία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Στο βωμό της εξυγιανσής της, καθιστά ανέργους 2.500 εργαζόμενους, χωρίς σχέδιο λειτουργάις της, για το μέλλον και την απασχόληση των εργαζομένων.

Η διάλυση Δημόσιων Οργανισμών, συνεχίζει ο ΠΙΣ, επακόλουθο της βίαιης Δημοσιονομικής προσαρμογής και των μνημονιακών επιλογών, θα θέσει σύντομα σε κίνδυο την λειτουργάι των νοσοκομείων. Κέντρων Υγείας, Οργανισμών υγείας, αλλά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

"Καλούμε την κυβέρνηση, καταλήγει ο ΠΙΣ, να επανεξετάσει τη στάση της, σε μάι εποχή μεγάλης ανεργίας και κοινωνικής αποδυνάμωσης, διότι θα φέριε ακέραια την ευθύνη των κοινωνικών αναταραχών και συγκρούσεων, με καταστροφικά αποτελέσματα".
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ