2013-06-14 07:54:04
Φωτογραφία για Το «μπαλάκι» στον Πρωθυπουργό
Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εμφανίζονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ρίχνοντας τώρα το «μπαλάκι» στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Επιμένοντας στο ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση είναι η «ανοιχτή ΕΡΤ», άρα η ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, φέρνουν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, που θα πρέπει να πάρει πίσω μία κομβική του επιλογή.

Στελέχη και από τα δύο κόμματα–κυβερνητικούς εταίρους, ωστόσο, παραδέχονται ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν αναδιοργάνωση, υποστηρίζοντας, όμως, ότι αυτή πρέπει να γίνει με τη δημόσια τηλεόραση σε λειτουργία. Αυτό που έχει προκαλέσει τη μήνιν τους, αλλά και τη…θύελλα αντιδράσεων των τελευταίων ημερών ήταν ο τρόπος, με τον οποίο επιχείρησε να προχωρήσει σε αυτή την «αναδιοργάνωση» ο πρωθυπουργός.

Καταγγέλλουν «επίδειξη αυταρχισμού» εκ μέρους του και αλαζονεία απέναντι στους δύο κυβερνητικούς εταίρους από το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμα και από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Θυμίζουν, λοιπόν, με νόημα ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και όχι μονοκομματική της ΝΔ και απαιτούν ενημέρωση, σεβασμό και…συναπόφαση επί όλων των σημαντικών θεμάτων της κυβέρνησης. Θέτουν, δηλαδή, για άλλη μια φορά θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης και επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας.


Ενδεικτικά της κατάστασης είναι όσα είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αξιώνοντας σεβασμό και θυμίζοντας την… μεγάλη τιμή που έκαναν τα δύο μικρότερα κόμματα στον Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της τρικομματικής τους κυβέρνησης. Υποστήριξε δε, για πολλοστή φορά ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», ξεκαθαρίζοντας, όμως, με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν φοβάται τις εκλογές» και χαρακτηρίζοντας «κολοσσιαίο λάθος» για όποιον το κάνει, να θεωρήσει ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται κάτι για δημοσκοπικούς λόγους.

Αντιστοίχως, ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του χθες. Έστειλε δε το μήνυμα ότι «όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής». Θύμισε δε και εκείνος με νόημα ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και πως «πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της»…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ASUS ROG Heaven πολύ ψηλά...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ASUS ROG Heaven πολύ ψηλά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ