2013-06-13 07:19:03
Φωτογραφία για Η ανανεωμένη Mercedes GLK
Ήταν το 2009, όταν η Mercedes με την παρουσίαση της GLK, αποφάσισε να «κατέβει» κατηγορία στα SUV.

Παίζοντας μόνο με μεγάλα αμαξώματα μέχρι τότε, όπως ήταν η ML, η GL και η G-Wagen, η Mercedes έριξε τη GLK στην αρένα των μεσαίων SUV, να κονταροχτυπηθεί με τη δυνατή BMW X3.

Το 2012 πέρασε ξώφαλτσα από το νυστέρι, για να αποκτήσει ελαφρώς αναβαθμισμένη εμφάνιση μέσα και έξω, ορισμένες μηχανικές αναβαθμίσεις και, κυρίως, μια πιο οικολογική γκάμα κινητήρων.

Σήμερα, το ανανεωμένο πολυτελές SUV διατηρεί τις παραδοσιακές αξίες που έκαναν αγαπητή τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εμφάνιση: Αυστηρές γραμμές, σύγχρονες λεπτομέρειες

Σε μία εποχή που τα SUV έχουν «γλυκάνει» προσπαθώντας να το παίξουν συμβατά με μια πιο αστική καθημερινότητα, η GLK φαντάζει απρόσμενα αυστηρή.

Με τετραγωνισμένο look και χαρακτηριστικές λεπτομέρειες σχεδίασης, φωνάζει την καταγωγής της αλλά και την ιδιότητά της ως εκτός δρόμου εργαλείο.


Στη μετά-facelift εποχή συναντάμε έναν νέο προφυλακτήρα μπροστά, με μακρόστενους προβολείς ομίχλης στα άκρα του και χρωμιωμένη πολυγωνική επιφάνεια. Έπειτα, αλλαγμένα είναι και τα εμπρόσθια φωτιστικά, με πιο δυναμική σχεδίαση και με ενσωματωμένα LED ημέρας.

Φρεσκαρισμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά που έχουν στρογγυλέψει ελαφρώς, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει και αυτός ανανεωθεί, διαθέτοντας πλέον μια χρωμιωμένη ποδιά που συμβάλλει στο γενικότερο δυναμισμό.

Εσωτερικό – χώροι: Κορυφαία ποιότητα και άνεση

Η τετραγωνισμένη λογική αποτυπώνεται και στο εσωτερικό, όπου τις αυστηρές εντυπώσεις διασκεδάζουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί, ο νέος πίνακας οργάνων, το νέο τιμόνι και οι φρέσκιες επενδύσεις στο ταμπλό.

Από εκεί και πέρα, η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο, με το κορυφαίο φινίρισμα να χαρακτηρίζει τα αφρώδη πλαστικά παντού.

Η συναρμογή είναι κορυφαία, τα υλικά προσεγμένα, ο διάκοσμος κομψός. Χώροι υπάρχουν πολλοί και για μικροαντικείμενα (με εξαίρεση αυτούς στις πόρτες) και για επιβάτες και αποσκευές (από 450 λίτρα). Επίσης, υπάρχει άπλετη ορατότητα και μια αίσθηση άνεσης που εξασφαλίζει το ψηλό ταβάνι.

Η τετραγωνισμένη λογική αποτυπώνεται και στο εσωτερικό, όπου τις αυστηρές εντυπώσεις διασκεδάζουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί, ο νέος πίνακας οργάνων, το νέο τιμόνι και οι φρέσκες επενδύσεις στο ταμπλό.

Από εκεί και πέρα, η ποιότητα έχει τον πρώτο λόγο, με το κορυφαίο φινίρισμα να χαρακτηρίζει τα αφρώδη πλαστικά παντού.

Η συναρμογή είναι κορυφαία, τα υλικά προσεγμένα, ο διάκοσμος κομψός. Χώροι υπάρχουν πολλοί και για μικροαντικείμενα (με εξαίρεση αυτούς στις πόρτες) και για επιβάτες και αποσκευές (από 450 λίτρα). Επίσης, υπάρχει άπλετη ορατότητα και μια αίσθηση άνεσης που εξασφαλίζει το ψηλό ταβάνι.

Ωστόσο, η θέση οδήγησης θέλει συνήθεια, ειδικά ως προς τη χρήση των (δύο) πεντάλ.

Κινητήρας: Χαμηλή κατανάλωση – κορυφαία ροπή

Για ένα μεγάλο μέρος του ολοκληρωμένου χαρακτήρα της GLK, υπεύθυνος είναι και ο κινητήρας. Πρόκειται για τον 2,2 diesel με 204 ίππους και την ασύλληπτη ροπή των 500 Nm. Με την προσθήκη του υγρού AdBlue που καθαρίζει ακόμα περισσότερο τα καυσαέρια, ο κινητήρας είναι προδιαγραφών Euro6, αλλά και συμβατός με την πραγματικότητα.

Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση των 6,1 λτ./100 χλμ. είναι απόλυτα εφικτή στο ταξίδι, ενώ η ροπή είναι εκεί όταν θες να πατήσεις γκάζι και να προσπεράσεις. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο έχει σχετικά κοντή κλιμάκωση, αλλά λειτουργεί πολιτισμένα και με ακρίβεια.

Συνολικά, το μοτέρ είναι πολιτισμένο και ικανό να μεταφράσει σε αποτέλεσμα τις δυνατότητες του μοντέλου εντός και εκτός δρόμου.

Στο δρόμο: Ικανή για όλα

Πρόκειται για μία Mercedes με τα όλα της. Άνετη, με συγκρότηση και ωριμότητα σε όλες τις οδηγικές περιστάσεις. Με βάση ένα γρανιτένιο πλαίσιο, αυτή η GLK έχει και ένα-δύο άλλα καλούδια που βοηθάνε πολύ. Όπως το νέο σύστημα διεύθυνσης με σαφή απόκριση και πλούσια πληροφόρηση.

Η ανάρτηση εξοπλίζεται στάνταρ με το σύστημα αυτόματης απόσβεσης των αμορτισέρ (Agility Control) που «ισιώνει» τα πράγματα στις στροφές και τις αλλαγές πορείας, βοηθώντας τη GLK να κρύβει το βάρος της και να στρίβει με ακρίβεια και αυτοπεποίθηση.

Τέλος, είναι η εξαιρετική τετρακίνηση. Το μόνιμο 4Matic μαζεύει τα πάντα στο δρόμο και έξω από αυτόν, αφήνοντας τον οδηγό να παίζει εκτός δρόμου με ασφάλεια και εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη κίνηση εκεί όπου το απλό crossover θα τερματίσει.

Με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καθόλου θορύβους από την τετρακίνηση, αλλά μια κάποια αντίσταση από τον αέρα στις ψηλές ταχύτητες (λόγω σχήματος), η GLK είναι ιδανική για το ταξίδι με όλα και όλους μέσα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ