2013-06-13 01:34:04
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη Κλείνει η σπάταλη ΕΡΤ και όχι η σπάταλη βουλή!
Μετά τη σπάταλη ΕΡΤ να κλείσει αμέσως και η δεύτερη πιο σπάταλη υπηρεσία του Δημοσίου: η Βουλή των 300 προνομιούχων και των βολεμένων συγγενών τους.

Όποιοι λόγοι επέβαλαν, κατά τον Σαμαρά, το κλείσιμο της ΕΡΤ οι ίδιοι λόγοι επιβάλουν το κλείσιμο της σπάταλης και αδιαφανούς Βουλής, που δεν μας ψυχαγωγεί κιόλας.

Προνομιούχοι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με μόνο κριτήριο τη συγγένεια με βουλευτές (δεν ισχύει το ΑΣΕΠ γι΄ αυτούς), παρακωλύουν το νομοθετικό έργο κάθε φορά που δεν τους αρέσει κάτι και κάθε φορά το πετυχαίνουν. Απουσιάζουν όποτε θέλουν από τη δουλειά τους, βουλευτές και υπάλληλοι, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.

Οι 1.800 υπάλληλοι της βουλής (6 υπάλληλοι ανά βουλευτή) αμείβονται με 16 μισθούς (οι δύο επιπλέον μισθοί μετονομάστηκαν σε κίνητρα)και πλασματικές (δηλαδή ψεύτικες) υπερωρίες, παίρνουν διπλάσιο εφάπαξ, δεν πληρώνουν ΙΚΑ, στα τιμολόγια της βουλής επιβάλλεται καπέλο 7% υπέρ των υπαλλήλων, τα ενοίκια από τους χώρους της βουλής πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής των υπαλλήλων, έχουν εντός της βουλής δύο παιδικούς σταθμούς δωρεάν, γυμναστήριο και πολλά άλλα.


Οι (υπεράριθμοι)βουλευτές επιβαρύνουν υπερβολικά τον κρατικό προϋπολογισμό με τους παχυλούς μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ, με 4 μόνο χρόνια θητείας. Και αφορολόγητα κατά 75%. Όλα τους τα έξοδα είναι πληρωμένα από το κράτος, αυτοκίνητα, βενζίνες, τέλη κυκλοφορίας, υπολογιστές, εκτυπωτές, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, ταχυδρομικά έξοδα, γραφική ύλη, ενοίκια, εναέρια μέσα μεταφοράς, συμμετοχές σε επιτροπές!!! και αμέτρητα άλλα για τα οποία εμάς δεν μας φτάνει ένα μηνιάτικο.

Εισπράττουν αναδρομικές παροχές όποτε αυτοί αποφασίσουν ενώ εμάς μας χρεώνουν με αναδρομικές κρατήσεις και φορολογία.

Διορίζουν ασύστολα ψηφοφόρους τους, ακόμα και σήμερα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις δημόσιες δαπάνες.

Η βουλή διαθέτει κανάλι που δεν το παρακολουθεί κανείς, συντηρεί διάφορα ιδρύματα και επιτροπές χωρίς νόημα και σκοπό.

Σε τι διαφέρουν λοιπόν η ΕΡΤ από την βουλή; Να κλείσουν και τα δύο για να γλυτώσουμε τα έξοδα, την αδιαφάνεια, τα ρουσφέτια, την οικογενειοκρατία και την κακοδιαχείριση.

Αλλά όταν πρόκειται για τους άλλους εύκολα παίρνουμε αποφάσεις και ξεστομίζουμε πομφόλυγες. Όταν πρόκειται για την πάρτη μας, σιωπή ασυρμάτου Βρε ούστ...

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ : ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ