2013-06-12 15:57:02
Φωτογραφία για H Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας
Πέρυσι το κοινό της Πάτρας την είχε απολαύσει μαζί με την Δήμητρα Γαλάνη στο κατάμεστο από κόσμο γήπεδο της Παναχαικής).

Ο λόγος για την σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου η οποία θα περιοδεύσει φέτος το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα μαζί με μία νέα μουσική μπάντα, τους “NouveauSextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) ξεκινώντας το μουσικό της ταξίδι, στις 3 Ιουλίου 2013 από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Απ’όσο είδαμε από το πρόγραμμα της περιοδείας της που ήδη ανακοινώθηκε, η Χάρις Αλεξίου θα σταθμεύσει και στην Πάτρα και μάλιστα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στην οδό Γερμανού όπου έχει εμφανιστεί πολλές φορές με επιτυχία όπως πριν από μερικά χρόνια με τη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο.

Η φετινή της συναυλία προγραμματίζεται για τις 29 Αυγούστου 2013 ενώ στη Δυτική Ελλάδα, η ιδιαίτερα αγαπητή τραγουδίστρια θα κάνει κι άλλες συναυλίες όπως στο θέατρο Φλόκα της Αρχαίας Ολυμπίας στις 7 Αυγούστου και στο υπαίθριο θέατρο της Ζακύνθου στις 6 Αυγούστου 2013.


Για πρώτη φορά με όλη την αμεσότητα της ερμηνείας της θα σταθεί σε απόσταση αναπνοής από το κοινό. Για περισσότερες από δυο ώρες η Χάρις Αλεξίου θα παρουσιάσει την νέα της δουλειά και όχι μόνον.

Τραγούδια από το νέο της άλμπουμ «η Τρίπλα» αλλά και τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο τρόπο θα συνθέσουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας. Μπαλάντες, Δημοτικά, Ανατολίτικα, Έντεχνα, ότι μας έκανε να αγαπήσουμε σ΄ αυτήν και ότι μας ένωσε μαζί της, δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Οι έξι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) και την «αγκαλιάζουν» με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο είναι οι Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο, Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα, Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval, Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο, Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο και ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ.α.).

Από τα νέα της τραγούδια όπως « Το δεδομένο», «Αγάπη σημαίνει», «Οι στιγμές», «Η πρώτη αγάπη», ως τα «Μανούλα μου», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» όπως η «Δημητρούλα» που αναμένεται να ερμηνεύσει στις συναυλίες της, η Χάρις Αλεξίου υπόσχεται μαγευτικές μουσικές βραδιές το φετινό καλοκαίρι με τραγούδια της ψυχής της.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το είχε παρουσιάσει στην Αθήνα την περασμένη άνοιξη με επιτυχία.

Σχεδιασμός φωτισμών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΝΑΝΟΣ

Τον ήχο επιμελούνται οι Παύλος Σαπουντζής και Αντώνης Παραμύθης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ