2013-06-12 14:25:51
Φωτογραφία για Η Κομισιόν για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επεδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ, ούτε όμως θέτει υπό αμφισβήτηση την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαχείριση του δημόσιου τομέα, αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της για το θέμα της ΕΡΤ.

Αφού σημειώνει πως η απόφαση ελήφθη «σε πλήρη αυτονομία» από την κυβέρνηση, η Επιτροπή εκτιμά πως η απόφαση των ελληνικών αρχών πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο των μεγάλων και αναγκαίων προσπαθειών που είναι σε εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτές, συμπληρώνει, περιλαμβάνεται η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα.

Η Κομισιόν δηλώνει ότι κατανεί την δύσκολη κατάσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ και αναμένει οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν, να γίνουν σύμφωνα με το σχετικό νομικό πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή διαβεβαιώνει ότι υποστηρίζει το ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.


Η Συνθήκη καθιστά σαφές ότι η διακυβέρνηση και οι στρατηγικές επιλογές για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, βρίσκεται στα κράτη-μέλη. Επομένως, σημειώνει, ενώ η ίδια δεν μπορεί να υποδείξει στα κράτη-μέλη πώς να οργανώσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόρασή τους, «θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε το ρόλο των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών αναφορικά με τις ευρωπαϊκές αξίες σε όλες τις οικονομικές συνθήκες, για χάρη του πλουραλισμού, της ελευθερίας και της ποιότητας των μέσων ενημέρωσης, και της έκφρασης της πολιτισμικής πολυμορφίας».

Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «χαιρετίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα μέσο που εκπληρώνει το σημαντικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και που είναι οικονομικά βιώσιμος».
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ