2013-06-12 07:14:05
Φωτογραφία για Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ
Το νομοσχέδιο για τη νέα Ελληνική Ραδιοτηλεόραση φέρνει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά την απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση που είχε συντάξει για την αναμόρφωση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα επιτροπή υπό τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο και είχε υποβληθεί στον τότε υπουργό κ. Ηλία Μόσιαλο.

Το πρόβλημα, όμως, παραμένει καθώς μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να γίνει η εκκαθάριση και να συσταθεί ο νέος φορέας θα χρειαστούν ενδεχομένως και τρεις μήνες.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει ότι δεν κάνει πίσω και ότι η ΕΡΤ θα πρέπει να κλείσει. Εφόσον μάλιστα γίνει δεκτό το σχέδιό του για την ίδρυση του νέου φορέα θα φέρει προς κύρωση στην Βουλή και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά το κλείσιμο. Η Πράξη μάλιστα μπορεί να εγκριθεί και με την αποχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εφόσον βέβαια πειθαρχήσουν οι βουλευτές της ΝΔ, κάτι που δεν θεωρείται βέβαιο αφού και μεταξύ της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχει δυσαρέσκεια.

Το σήμα της ΕΡΤ έπεσε τα ξημερώματα και ενώ το ραδιομέγαρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από τους εργαζόμενους και πλήθος κόσμου που εξέφραζε τη συμπαράστασή του.

Σήμερα έχει κηρυχτεί 24ωρη απεργία στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ενώ αύριο σειρά παίρνουν οι εφημερίδες, σε ένδειξη συμπαράστασης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ