2013-06-11 16:12:05
Φωτογραφία για Νέο χώρο για τις εγκαταστάσεις του αναζητά το ΕΚΑΒ στην Λέσβο
Νέο χώρο αναζητά για τη στέγασή του το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε με τη μεταφορά των υπηρεσιών του σε κτίριο στο Κιόσκι.

Ο ΓΠΣ δεν επιτρέπει τη δημιουργία τέτοιο χώρου στην συγκεκριμένη περιοχή και έπειτα από καταγγελίες περιοίκων, αναζητείται νέος χώρος όπως ανακοίνωσε στη Μυτιλήνη την Παρασκευή ο υπεύθυνος νήσων του ΕΚΑΒ Μανόλης Τσανικλίδης που επικεφαλής κλιμακίου επισκέφθηκε το νησί.

Ο κύριος Τσανικλίδης μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε την αναγκαιότητα μεταφοράς των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ σε δικό του χώρο καθώς πρόκειται για το συντονιστικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας ολόκληρου του Αιγαίου και δεν μπορεί να αναπτυχθεί στον μικρό και ακατάλληλο χώρο πίσω από το νοσοκομείο όπου από το 1998 στεγάζεται «προσωρινά» το ΕΚΑΒ. Μετά από επαφές τόσο με την περιφέρεια όσο και με το Δήμο, διαπιστώθηκε η πρόθεση εξεύρεσης ενός τέτοιου κτιρίου και στις 17 Ιουνίου κλιμάκιο θα βρίσκεται και πάλι στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις φορέων αλλά και ιδιωτών
. «Προτιμάμε ένα δημόσιο κτίριο που δε θα μας επιβαρύνει οικονομικά με ενοίκια, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης να μεταφερθεί στο δικό του λειτουργικό χώρο. Πάντως το κτίριο στο Κιόσκι δεν εγκαταλείπεται θα περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται άλλα μέχρι τότε θα δώσουμε προσωρινή στέγη στο ΕΚΑΒ » κατέληξε ο κύριος Τσανικλίδης. Όσον αφορά στις ελλείψεις κυρίως οδηγών ασθενοφόρων σε όλα τα νησιά ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ Νήσων είπε στο σταθμό μας ότι «λόγω έλλειψης χρημάτων οι προσλήψεις προς το παρόν δεν προχωρούν, όμως το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί ένα πρόγραμμα για το δίμηνο Ιούλιο- Αύγουστο όπου οι εργαζόμενοι διασώστες της υπηρεσίας από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου μεταξύ των οποίων σε Λήμνο, Ικαρία, Χίο και Σάμο εφόσον η υπηρεσία τους εξασφαλίσει τροφή και στέγη».

lesvospost.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ