2013-06-11 02:26:04
Φωτογραφία για «Οι Βρυξέλλες είναι μια από τις πιο γνωστές περιοχές στον κόσμο»
Έκκληση για συντονισμένη δράση των Βέλγων στο εξωτερικό με άξονα δυο ονόματα: Βέλγιο και Βρυξέλλες απηύθυνε ο... Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς, αναφέροντας ότι η βασιλική οικογένεια, οι κόκκινοι διάβολοι (σ.σ. η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου), η μπύρα, η σοκολάτα και τα διαμάντια είναι μερικά από τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν διεθνώς το Βέλγιο.

Σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της βελγικής οικονομικής αποστολής υπό τον πρίγκιπα Φίλιππο στην Καλιφόρνια, ο Ρέιντερς τόνισε ότι γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην προώθηση του «ονόματος» του Βελγίου και των Βρυξελλών.

«Από τη μια πλευρά, η βασιλική οικογένεια, οι κόκκινοι διάβολοι, η μπύρα, η σοκολάτα, τα διαμάντια και μια σειρά άλλων προϊόντων παραπέμπουν στο Βέλγιο. Από την άλλη, οι Βρυξέλλες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο λόγω της ευρωπαϊκών οργάνων, του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών συνόδων» είπε χαρακτηριστικά.


«Οι Γιαπωνέζοι, οι Κινέζοι», εξήγησε ο Ρέιντερς, «βλέπουν την Μέρκελ στην τηλεόραση πιο συχνά στις Βρυξέλλες απ’ ό,τι στη χώρα της.. Πρέπει να το αξιοποιήσουμε αυτό στο εξωτερικό».

Ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας σημείωσε ότι για το λόγο αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει τις Βρυξέλλες ως μια πόλη διοργάνωσης συναντήσεων αλλά πρόσθεσε πως ακόμα οι δυο βελγικές περιφέρειες λειτουργούν ουσιαστικά ανεξάρτητα, γεγονός που γίνεται αντιληπτό στο εξωτερικό και λειτουργεί «αρνητικά» για τους πιθανούς επενδυτές.

Κληθείς να σχολιάσει τη δυσπιστία με την οποία οι περιφερειακές αρχές αντιμετωπίζουν τον ορισμό συμβούλων σε θέματα οικονομικής διπλωματίας, ο Ρέιντερς απάντησε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η οικονομική διπλωματία αποτελούν και για εκείνον όπως και για τους προκατόχους του τους δυο βασικούς άξονες της βελγικής διπλωματίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ