2013-06-11 01:15:04
Φωτογραφία για ΣτΕ: Εγκρίθηκαν 1.578 προσλήψεις για εποχικούς πυροσβέστες
Άμεσα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία πρόσληψης 1.578 εποχικών πυροσβεστών με 5μηνη απασχόληση την οποία μπορούν να ανανεώνουν... για ένα ή δύο έτη ακόμη, μετά την γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε νόμιμο σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που επεξεργάστηκαν οι Σύμβουλοι αφορούσε τον κανονισμό πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2003 οι συμβάσεις των εποχικών ήταν 5μηνες και το 2008 είχαν μετατραπεί σε 8μηνες.

Οι Σύμβουλοι ωστόσο, κάνουν λόγο για ζήτημα νομιμότητας σε περίπτωση επαναπρόσληψης των ίδιων προσώπων με βάση τους πίνακες του 2003.

«Οι παρατάσεις της δυνατότητας επαναπρόσληψης των ίδιων προσώπων με βάση τους πίνακες του έτους 2003, επιτρέπουν, μεν, την αξιοποίηση της εμπειρίας που τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκτήσει στην κατάσβεση πυρκαγιών, εμποδίζει, όμως, την ανανέωση του εποχιακού πυροσβεστικού προσωπικού και είναι πιθανόν να δημιουργήσει ζητήματα νομιμότητας, εφόσον συνεχισθεί στο μέλλον», αναφέρουν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας στη γνωμοδότησή τους.

Η πρόσληψη των εποχικών θα επιβαρύνει κατά 11.334.917 ευρώ το Υπουργείο Δημόσιας για το τρέχον οικονομικό έτος, όπως επίσης με το ίδιο ποσό θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και των δυο επόμενων ετών (2014 – 2015). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ