2013-06-10 11:34:10
Φωτογραφία για Απόβαση Ρώσων στον Άραξο... - Έρχονται στην Δυτική Ελλάδα για τουρισμό και επενδύσεις σε γη
Το δικό της μερίδιο στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία διεκδικεί δυναμικά η Δυτική Ελλάδα, αφού τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται σημαντική αύξηση επισκεπτών σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν από τις αφίξεις αεροπλάνων και τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων. Οι Ρώσοι τουρίστες φαίνεται ότι επιλέγουν ως προορισμό διακοπών τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων που λειτουργούν στην Ηλεία, ξενοδοχεία στη δυτική Αχαΐα, καθώς και τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι Ρώσοι επιβάτες των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων που «δένουν» στο λιμάνι του Κατακόλου. Εκτός όμως από τόπος διακοπών, περιοχές της Δυτικής Ελλάδα φαίνεται ότι επιλέγονται από Ρώσους επενδυτές, προκειμένου να επενδύσουν, κυρίως μέσω της αγοράς γης.

Η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων τουριστών φθάνει στη Δυτική Ελλάδα με πτήσεις αεροσκαφών που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Αράξου. Ειδικότερα τρεις αεροπορικές εταιρείες συνδέουν απ’ ευθείας τον Αραξο με τη Μόσχα, ενώ έχει προστεθεί και μία ακόμη ρωσική πόλη στις πτήσεις
. Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Αράξου κ. Γιώργο Γκουβίτσα, φέτος αναμένεται κύμα Ρώσων, όπως φαίνεται από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει αεροπορικές εταιρίες. Ταυτόχρονα καταγράφονται επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων, που έρχονται για να «κλείσουν» τα πακέτα των διακοπών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των Ρώσων τουριστών έχει προορισμό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην «Κ» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, τα μεγάλα ξενοδοχεία στην Κυλλήνη και τη Σκαφιδιά Ηλείας. Οι Ρώσοι επιλέγουν τις συγκεκριμένες περιοχές, κυρίως λόγω των ξενοδοχειακών υποδομών και των παραλιών. Ομως, σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, οι τουρίστες επισκέπτονται μνημεία της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Κατακόλου, Δημήτρη Αποστολόπουλο, μέσα στο 2013 αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι του Κατακόλου 330 μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν συνολικά περίπου 700.000 επιβάτες. Οσον αφορά τους Ρώσους επενδυτές, ο κ. Νικολούτσος ανέφερε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά γης με σκοπό την ανέγερση παραθεριστικών κατοικιών, αλλά όπως πρόσθεσε η γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται, φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ανάλογη εικόνα με αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία καταγράφεται και στη Ζάκυνθο. Ηδη οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του νησιού έχουν αυξηθεί κατά 33% σε σχέση με πέρυσι. Ας σημειωθεί ότι μόνο μία αεροπορική εταιρεία πρόκειται να μεταφέρει 1.000 τουρίστες εβδομαδιαίως.

Οσον αφορά την Κεφαλονιά, έχουν ήδη έχουν αρχίσει οι πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη, ενώ φέτος θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Αργοστολίου και πτήσεις από τη Μόσχα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς Ευάγγελο Κεκάτο, εκτιμάται ότι η αύξηση των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος το νησί μπορεί να φθάσει και στο 120%.

Και εκεί καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον Ρώσων για αγορά γης.

Του Ηλια Κανιστρα-kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άνθρωποι απάτριδες...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άνθρωποι απάτριδες...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ