2013-06-10 10:06:35
Φωτογραφία για Στο Gay Pride της Αθήνας -  Με ρεκόρ συμμετοχών ζήτησαν στο Gay Pride της Αθήνας σεβασμό προς τους ομοφυλοφίλους
Δύο νεαρές συμμετέχουν στο Gay Pride που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, τους 15.000Με κεντρικό σύνθημα «Η Αθήνα δικιά μας» και μηνύματα όπως «Η ομοφοβία σκοτώνει» και «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η δική μου υπερηφάνεια» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα το Gay Pride, η Παρέλαση Υπερηφάνειας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πήραν μέρος στην παρέλαση και στην πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.

Ανδρες και γυναίκες, μέλη ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων και μη, κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και τη σημαία του με το ουράνιο τόξο (παγκόσμιο σύμβολο του ομοφυλοφιλικού κινήματος) συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. «Από πολύ νωρίς ήταν εορταστική η ατμόσφαιρα και συνεχίστηκε έως το βράδυ
. Είναι αλήθεια ότι εφέτος περιμέναμε αρκετό κόσμο στην παρέλαση αλλά σίγουρα όχι τόσο πολλούς συμμετέχοντες - βάσει των εκτιμήσεών μας, ξεπέρασαν τους 15.000. Αυτή τη φορά νομίζω ότι η φωνή μας ακούστηκε, όπως και τα αιτήματά μας», δηλώνει μιλώντας στα «ΝΕΑ» η εκπρόσωπος του Athens Pride 2013 Αντρεα Γκίλμπερτ. Προσθέτει, εξάλλου, ότι στην πορεία έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι επτά πρεσβειών - της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας. «Μάλιστα, παρευρέθησαν στη μεγάλη αυτή γιορτή και τέσσερις πρεσβευτές - της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», τονίζει η κυρία Γκίλμπερτ.

ΝΕΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΜΙΝΗ. Πικρή ωστόσο γεύση στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες άφησε το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν παρέστη (για τρίτη συνεχή χρονιά) στην παρέλαση, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά εκπροσωπήθηκε από δημοτική σύμβουλο.
ΤΑ ΝΕΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ