2013-06-09 23:20:26
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ... ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 63-52
Ο Παναθηναϊκός νίκησε και στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, με σκορ 63-52 και πλέον απέχει μόλις μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Την Τετάρτη στο ΣΕΦ το τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Οι "πράσινοι" παίζοντας και πάλι πολύ καλή άμυνα, έκαναν το 2-0 και πλέον την Τετάρτη στο ΣΕΦ θα διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο γ' δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και πλέον μια νίκη τους χωρίζει από τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα πάνω στους πρωταθλητές Ευρώπης, που πάντως προηγούνταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και τελικά έφτασε στην τελική επικράτηση, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στη δεύτερη σερί του ήττα.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κακές επιθετικά, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει τα ριμπάουντ στην επανάληψη (39-39) και ευτύχησε στο δ' δεκάλεπτο να τρέξει ένα επιμέρους 24-14 που του έδωσε σαφές προβάδισμα.


Οι «πράσινοι» για δεύτερο σερί παιχνίδι εκμεταλλεύτηκαν όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου, πήγαν το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελαν (52 πόντους ενεργητικό ο Ολυμπιακός) και πήραν το ροζ φύλλο που ήθελανν στην έδρα τους.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Ούκιτς που πέτυχε 17 πόντους και κράτησε μόνος του την ομάδα του στο ματς στο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης, για δεύτερο σερί ματς, όταν έχασαν τον Λο (τρίτο δεκάλεπτο) που δεν άντεχε να βγάλει όλο το ματς, ξέμειναν από λύσεις. Ήταν άστοχοι, άτολμοι και με αρκετές κακές επιλογές.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και πήρε αέρα 8 πόντων. Ο Ολυμπιακός, όμως, βρήκε σιγά-σιγά τις λύσεις κλείνοντας τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα του, ο Σπανούλης οργάνωσε το παιχνίδι του και οι ερυθρόελυκοι πήραν για πρώτη φορά προβάδισμα στο 8' (12-14) ενώ ο Παπανικολάου με λέι απ στο τέλος του α΄ δεκαλέπτου διαμόρφωσε το 16-21.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνα τους είχαν τον ελέγχο της αναμέτρησης στο πρώτο μισό του β' δεκαλέπτου ενώ άφησαν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να προηγηθούν με 10 πόντους, όταν ο Πρίντεζης έχασε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό. Κάπου εκεί, ήρθε η αντίδραση των "πράσινων", οι οποίοι «ροκάνισαν» την διαφορά και με σερί 5-0 στο τελευταίο λεπτό πήγαν στα αποδυτήρια στο -2 (29-31). Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς στα μισά της αναμέτρησης είχε προλάβει να σημειώσει 13 πόντους ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού ο Σπανούλης είχε 8.

Με... «βομβαρδισμό» τριπόντων ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Μπράμος από την πλευρά των γηπεδούχων και Κατσίβελης από εκείνη των ερυθρόλευκων «πυροβολούσαν» πίσω από την γραμμή των 6.75 και στο 24' οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 41-41. Ο Κάρι ανέλαβε δράση στα τελευταία δύο λεπτά της τρίτης περιόδου, δίνοντας ενέργεια στους «πράσινους», οι οποίοι κάνοντας επιμέρους σκορ 12-2 βρέθηκαν να... «φλερτάρουν» με το +10, ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 53-45.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε σε θέση οδηγού σε όλη την διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να κάνει το 2-0 στη σειρά. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 55-50 στα μισά της περιόδου, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει περισσότερο, κυρίως από το άγχος που επηρέασε εμφανέστατα τους ερυθρόλευκους. Ο Χάινς αστόχησε σε δύο βολές στο 36' ενώ στην επόμενη φάση ο Διαμαντίδης έδωσε σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Αρχικά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αστόχησε σε τρίποντο, ο Ούκιτς πήρε το ριμπάουντ και ο Διαμαντίδης δεν λάθεψε για δεύτερη φορά πίσω από την γραμμή των 6.75 (58-50, 36'). Ενα καλάθι του Χάινς θεωρήθηκε εκπρόθεσμο από τους διαιτητές, με το ριπλέι πάντως να μην δικαιώνει την απόφασή τους, και τον Ματσιούλις με 2/2 βολές να κάνει το 60-50 στο 38' και να κλειδώνει τη νίκη της ομάδας του. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν αντοχή να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και έτσι ηττήθηκαν με 63-52.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 29-31, 53-45, 63-52

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 2, Μπράμος 9(3), Κάρι 8, Ματσιούλις 2, Ούκιτς 17(3), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 10(2), Γκιστ 5(1), Γκουίν 3(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 3, Άντιτς 7, Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι, Σλούκας 2, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6(1), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 8(2).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ