2013-06-09 22:33:54
Φωτογραφία για Απλά Δημαρχεύων…, ο δήμαρχος με νέο εκλογικό νόμο…???
Γράφει ο Γ. Σπ. Π

Μέγα ζητούμενο του υπό σκέψη, και μόνον, σχεδίου νέου εκλογικού νόμου, είναι ΠΩΣ τελικά θα εκλέγεται ο δήμαρχος από το κοινό ψηφοδέλτιο υποψηφίων δημάρχων. 

 

Θα εκλέγεται ο επικεφαλής της πλειοψηφούσης δημοτικής παράταξης που θα είναι σε άλλο ψηφοδέλτιο ή ο πλειοψηφούν υποψήφιος δήμαρχος του ψηφοδελτίου των υποψηφίων δημάρχων…???

  Στην περίπτωση που είναι της πλειοψηφούσης παράταξης, τότε, στην πράξη...,  τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι ούτε καν 2 αλλά 1 αφού όλοι οι υποψήφιοι θα αναγράφονται στο αυτό ψηφοδέλτιο.

Στην περίπτωση όμως  που εκλέγεται από το ενιαίο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων δημάρχων και δεν είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στου ψηφοδελτίου των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, μπορεί να εκλεγεί δήμαρχος και να έχει δημοτική ομάδα διοίκησης άλλην από την δική του. Σ αυτήν την περίπτωση, το σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων μεταβάλλεται και παύει να είναι  δημαρχοκεντρικό, όπως είναι μέχρι σήμερα, καθώς η κάθε εξουσία μεταφέρεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με καθοριστικό ρόλο στον πρόεδρό του.

 Τότε, ο όποιος δήμαρχος εκλεγεί θα είναι απλά δημαρχεύων κι υπογράφων τις αποφάσεις ενός δημοτικού συμβουλίου που ουδεμία σχέση θα έχει με τον εκλεγέντα δήμαρχου…!!!
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ