2013-06-09 19:18:03
Φωτογραφία για Κύπρος: «Αδιάφθορους» στην Αστυνομία προαναγγέλλει ο Ι.Νικολάου
Από την ανελέητη αντιπολίτευση, βρέθηκε στην αντίπερα όχθη, την κυβέρνηση. Άνθρωπος εκρηκτικός, εξαιρετικά εργατικός, άλλαξε από την πρώτη ημέρα τον τρόπο που εργαζόταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ενδεικτικό είναι πως στο γραφείο του υπάρχουν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Επέλεξε από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του να επισκεφθεί όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα με ένα λάπτοπ ανά χείρας, εξηγώντας το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Ιωνάς Νικολάου στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στον «Φ» δεν «μάσησε» τα λόγια του.

Αναγνωρίζει το πρόβλημα της διαφθοράς και επωμίζεται την ευθύνη του ελέγχου με νέα ανεξάρτητη υπηρεσία και μηχανισμούς σε όλα τα Υπουργεία. Αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατον να επιβαρυνθεί το μισθολόγιο.

Ο Ιωνάς Νικολάου, κάνει λόγο για ανέγερση φυλακών με συνδρομή του ιδιωτικού τομέα και μιλά για τροποποίηση της νομοθεσίας για αποδοχή και ανώνυμων καταγγελιών.


Μίλησε για διαχρονικά λάθη που έγιναν στην Αστυνομία που την άφησαν καθηλωμένη στη δεκαετία του ’60. Μίλησε για ολιγωρία που επιδείχθηκε στο έγκλημα, ενώ για το θέμα της βίας στα γήπεδα ήταν καταπέλτης: «Όλοι φταίνε, από την Πολιτεία μέχρι τα σωματεία και την Αστυνομία».

Εξηγεί με ποιο τρόπο θα πατάξει το ρουσφέτι και τη διαφθορά και τονίζει πως στα σχέδιά του είναι να ιδρύσει νέα μονάδα αδιάφθορων, η οποία πλέον θα υπάγεται απ’ ευθείας στον ίδιο, ενώ συζητά με Βρετανούς για να αλλάξουν την Αστυνομία.

Σχολιάζει τις σχέσεις του με την ηγεσία του Σώματος, οι οποίες είναι αυστηρά επαγγελματικές και τους ρίχνει το γάντι με νόημα: «Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε εφόσον ανταποκρίνονται».

Ο κ. Νικολάου αποκαλύπτει επίσης πως δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, αφού προτιμά την καρέκλα του υπουργού.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ