2013-06-08 14:23:04
Φωτογραφία για Αλματώδης αύξηση στον τουρισμό
Αλματώδη αύξηση σημείωσαν το Μάιο οι διεθνείς αφίξεις στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ελλάδας. Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας αυξήθηκε... το μήνα αυτό κατά 18,4% που μεταφράζεται σε περισσότερους από 222 χιλιάδες τουρίστες, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που παρουσιάζει φέτος ο τουρισμός.

Συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του έτους, οι αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Τη μεγαλύτερη αύξηση το Μάιο, σε ποσοστό 117,5% μάλιστα, παρουσίασε το αεροδρόμιο της Μυκόνου ενώ σημαντική χαρακτηρίζεται και η αύξηση κατά 10% των αυξήσεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανάκαμψη και ο ελληνικός τουρισμός είναι «αισθητά βελτιωμένος» σε σχέση με την περσινή χρονιά, δήλωσε στο CNN η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) Γιάννης Ρέτσος, η εφετινή τουριστική περίοδος (πλην πρωτεύουσας) ξεκίνησε με μέση αύξηση αφίξεων 20%. «Είναι πολύ θετικό ότι οι ξένοι μας θέλουν και οι ΑΑΑ αγορές (υψηλής προστιθέμενης αξίας) ανακάμπτουν» τόνισε.

Όσον αφορά την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι η πόλη είναι παραμελημένη, προσθέτοντας ότι όταν η τουριστική κίνηση ανακάμψει στην πρωτεύουσα, θα ανακάμψει πολύ απότομα.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ