2012-04-05 09:04:05
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Πολυτεκνία και αριστεία στις πανελλαδικές
Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι, παλινοστούντες, μαϊμού δυσλεκτικοί και αναξιοπαθούντες μεταλλάσσονται σε αριστούχους τώρα στις Πανελλαδικές εξετάσεις... και τρώνε τις θέσεις των μονότεκνων και δίτεκνων αλλά και όσων έσκασαν στο διάβασμα. Λες και η πολυτεκνία και τα άλλα παράγουν προσοντούχους υποψήφιους για να μπαίνουν άνετα σε επιπλέον θέσεις που δεν τις στερούν τάχα μου από τους άλλους. Για τόσο ηλίθιους μας περνούν.

Έτσι με τέτοια τερτίπια περνούν σε όποια σχολή θελήσουν με την πρώτη και άμα λάχει με 4.500 μόρια μπαίνουν στη Φιλοσοφική Αθήνας, με 2.800 στην Αρχιτεκτονική και πάντα σε σχολές εντός έδρας. Μπορεί ο μπαμπάς να έχει μερσεντές Ε 200 με κόκκινες πινακίδες και τζιπ η μαμά, αλλά η πολυτεκνία πολυτεκνία. Οι δωρεάν χορηγίες σε ρύζι και μακαρόνια τους μάραναν.

Γιατί αγαπητοί μας καρπεροί συμπολίτες δεν πουλάτε τις ανέσεις σας για να ζήσετε ,τα παιδιά σας; Μερσεντές και πολυτεκνία πάει; Αλλά κοροΐδα είστε αφού οι πολιτικοί σας ομαδοποιούν για να πάρουν τις ψήφους σας δίδοντάς σας προνόμια σε βάρος των συμπολιτών σας και σεις τρέχετε καμαρωτοί μη τα χάσετε.


Εμείς δεν είμαστε φτωχοί φορολογούμενοι πολίτες με ίσα δικαιώματα και γιατί παρακαλώ να πάνε τα δικά μας παιδιά για σπουδές στο Ρέθυμνο και όχι στην Αθήνα αφού γράψανε καλύτερα από τα δικά σας;

Γιατί δύο αδέρφια δίτεκνης οικογένειας να σπουδάζουν σε δύο διαφορετικές πόλεις και όχι μαζί; Εμάς μας περισσεύουν για να διατηρείτε εσείς τις μερσεντές της πολυτεκνίας; Φάνηκε πόσο ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας όταν τρέξατε ακάθεκτοι να αρπάξετε πολυτελή αυτοκίνητα για να σουλατσάρετε προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Τώρα προβάλετε την πολυτεκνία ως προσόν και ως ανάγκη για να σπουδάσουν τα παιδιά σας στον τόπο σας μη τυχόν και χάσετε τα τζιπ και τις μερσεντές σας. Τα τόσα προνόμια και τις τόσες παροχές που σας δίνει το κράτος ελέω ημών των φορολογουμένων δεν σας φτάνουν;

Αλλά το Υπουργείο Παιδείας αντί να βάλει ένα σωρό κριτήρια και να σας περάσει έναν έναν από ψιλό κόσκινο κοιμάται και ονειρεύεται πως την αυγή παντρεύεται. Αρκετά τράβηξε αυτή η παρωδία που ελέω πολιτικών ζείτε προκλητικά σε βάρος όλης της κοινωνίας παριστάνοντας τους φτωχούς και ανήμπορους.

Και δεν αναφέρομαι στους πραγματικά φτωχούς πολύτεκνους και ανάπηρους που τους αξίζει κάθε κρατική υποστήριξη αλλά στα καλοταϊσμένα λαμόγια που παριστάνουν τους αναξιοπαθούντες μετακυλίοντας τα βάρη τους στην κοινωνία.

Εμπρός κύριε Μπαμπινιώτη δώστε καθαρή λύση στα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, αρκετά τράβηξε η ιστορία με τους πολύτεκνους και όλους τους άλλους, όπως και με τους παλινοστούντες που αράζουν δύο χρόνια στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες και έρχονται να αρπάξουν τις θέσεις αυτών που ξεπατώθηκαν στο διάβασμα, μη μας προκαλείτε άλλο.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στην Κύπρο ο Λ. Παπαδήμος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στην Κύπρο ο Λ. Παπαδήμος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ