2013-06-07 09:13:04
Φωτογραφία για Σάντος: «Εγώ θέλω να πάω Βραζιλία»
Ο Φερνάντο Σάντος υποστήριξε πως το κίνητρο και η φιλοδοξία είναι αυτά που θα στείλουν την εθνική στη Βραζιλία, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος νιώθει κουρασμένος... πρέπει να το πει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προετοιμασία του αγώνα και αν γνωρίζει για τη Λιθουανία: «Είναι καλή και δύσκολη ομάδα. Είναι οργανωμένη ομάδα και αυτό το είδαμε στο πρώτο ματς. Παίξανε με τη Σλοβακία και το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία και ξέρουμε ότι η Σλοβακία δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και μόνο στο γήπεδο θα δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας. Ο στόχος μας είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ και πρέπει να κάνουμε τα πάντα».

Για τα αγωνιστικό πλάνο: «Ο απλός κανόνας του ποδοσφαίρου είναι ένας. Όταν έχει την μπάλα επιτίθεσαι και όταν όχι αμύνεσαι. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που παίζουν κι αυτό γιατί βλέπουμε την ομάδα ως ομάδα».


Για τους παίκτες που απουσιάζουν: «Δεν σκεφτόμαστε τις απουσίες. Έχουμε 21 παίκτες που μπορούν να προσφέρουν και δεν σκεφτόμαστε αυτούς που λείπουν για τον έναν ή τον άλλο λόγο».

Για τη θέση του δεξιού εξτρέμ: «Κατά 95% έχω αποφασίσει ποιος θα παίξει. Δεν μπορώ να πω 100% γιατί πάντα κάτι μπορεί να αλλάξει».

Για τις μικρές διαστάσεις του γηπέδου: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε και όχι να ασχολούμαστε με τις διαστάσεις του γηπέδου. Αν θέλουμε να είμαστε παρόντες στη Βραζιλίας οι παίκτες πρέπει να βγουν και να νικήσουν ανεξαρτήτως των συνθηκών. Θα πρέπει να τρέξουμε πολύ γιατί και η Λιθουανία το κάνει αυτό και αν είμαστε ισάξιοι τότε με την ποιότητά μας μπορούμε να νικήσουμε. Αν κάποιος παίκτης αισθάνεται κάτι διαφορετικό θα πρέπει να μου το πει πριν το ματς».

Το σημαντικότερο για εμένα είναι να κερδίσουμε σαν ομάδα ανεξαρτήτως του χαρακτήρα κάθε ποδοσφαιριστή και τη θέση που θα αγωνιστεί. Για εμένα είναι σημαντικό να πιέσουμε τον αντίπαλο πολύ ψηλά και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη και μέσα από οργανωμένες προσπάθειες να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε».

Για τα στημένα: «Πράγματι είναι αλήθεια ότι δεχτήκαμε γκολ από στημένα στο προηγούμενο ματς. Η Εθνική δεν είναι συνηθισμένη σε αυτό αλλά αυτό δεν δείχνει ότι κάτι πάει στραβά. Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου ότι αύριο θα είναι συγκεντρωμένοι».

Για το σύστημα που θα επιλέξει: «4-3-3 θα παίξουμε όπως έχουμε κάνει στα περισσότερα ματς. Το πώς θα είναι η διάταξη στο κέντρο δεν το έχω αποφασίσει ακόμα αλλά θα φανεί αύριο. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως ότι αλλαγές γίνονται στην Εθνική είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν γιατί μέσα σε δύο προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο να τις αφομοιώσουν και να αποδώσουν έτσι όπως πρέπει. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων παίζουμε με 4-3-3, είναι ένα σύστημα που οι παίκτες το ξέρουν πολύ καλά και νιώθουν άνετα με αυτό και έτσι αυτό θα επιλέξω».

Για το άγχος των παικτών λόγω της κρισιμότητας του αγώνα: «Αυτό το πρέπει να πάμε στη Βραζιλία μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει και μόνο ενθουσιασμό μπορεί να προσφέρει στους παίκτες. Το γνωρίζουν πολύ καλά και ξέρουν ότι για να πάμε στη Βραζιλία πρέπει να πάρουμε τη νίκη και στα 5 ματς που απομένουν και αν αυτό δεν είναι αρκετό για την πρώτη θέση τότε θα το κυνηγήσουμε στα μπαράζ.

Πρέπει να κερδίσουμε, δηλαδή να βάλουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Έχουμε παρακολουθήσει τη Λιθουανία και ξέρουμε ότι τρέχει πολύ, παίζει δυνατά και όχι αντιαθλητικά και αν δεν κάνουμε αυτά που γνωρίζουμε τότε θα μας δυσκολέψει πάρα πολύ. Και αυτό είπα στους παίκτες είναι ότι ακόμα και αν δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας θα πρέπει να πιέσουμε για να τους υποχρεώσουμε σε λάθη και να μην τους αφήσουμε να έχουν την κατοχή. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε ψηλά στο γήπεδο τόσο το καλύτερο. Δεν πρέπει να περιμένουμε να κάνουν λάθη από μόνοι τους αλλά να τους αναγκάσουμε να τα κάνουν».

Για την κούραση των παικτών και τον πλαστικό χλοοτάπητα που επιβαρύνει περισσότερο τους ποδοσφαιριστές:«Το κίνητρό μας , η φιλοδοξία και το όνειρό μας να πάμε στη Βραζιλίας θα πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε την κούραση. Αλλά για μένα δεν πρέπει να υπάρχει κούραση όταν λέμε ότι θέλουμε να πετύχουμε έναν τέτοιο στόχο. Το ξαναλέω ότι αν κάποιος παίκτης νιώθει κουρασμένος θα πρέπει να μου το πει. Εγώ θέλω να πάω στη Βραζιλία. Αν μου πει κάποιος ότι είναι κουρασμένος φυσικά και δεν θα υπάρχει συνέπεια και ούτε θα θεωρηθεί λιποτάκτης». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ