2013-06-07 03:06:03
Φωτογραφία για Μπερλουσκόνι: Πρέπει να γίνει «μπρα ντε φερ» Ιταλίας-Μέρκελ
Στην ανάγκη να ξεκινήσει, η κυβέρνηση της Ρώμης, σε «μπρα ντε φερ με την άγκελα Μέρκελ» αναφέρθηκε ο... Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Φόλιο» που δημοσιεύεται σήμερα.

Σε απόσπασμα της συνέντευξης που προδημοσιεύεται από ηλεκτρονικές πύλες των μεγάλων ιταλικών εφημερίδων, ο «Καβαλιέρε» αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Λέττα πρέπει να καταφέρει, με αξιοπιστία, να ξεκινήσει ένα μπρα ντε φερ - χωρίς φωνασκίες αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα- ώστε να πείσει τις χώρες της Ευρώπης που λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη, και ειδικότερα την Γερμανία της 'Αγκελα Μέρκελ, ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ξερή εναλλακτική: η ξαναρχίζει να γυρίζει με τρόπο δυναμικό η μηχανή της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρηματιστικού τομέα του ενιαίου νομίσματος, βγάνοντας από την παράλυση που έχει προκαλέσει η υπερβολική έμφαση που δόθηκε στο δημόσιο χρέος, ή, διαφορετικά, τα στρατηγικά σημεία της αλληλεγγύης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- από την τραπεζική ένωση μέχρι και όλα τα υπόλοιπα- θα εξαντληθούν και θα εξασθενήσουν, και στο τέλος, η σημερινή ισορροπία θα σπάσει».


Στην συνέντευξή του προς τον διευθυντή της εφημερίδας «Ιλ Φόλιο», Τζουλιάνο Φερράρα, ο Ιταλός μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος, τέλος, στο ίδιο, πάντα, θέμα, προσθέτει: «δεν μπορούμε να δεχθούμε μια προοπτική στην οποία η Ιταλία θα μπορούσε να χάσει ακόμη περισσότερο βάρος και πλούτο απ΄ ότι συνέβη μέχρι τώρα. Μια Ιταλία, δηλαδή, έτοιμη να τεθεί προς πώληση , με ηγεμονικές μεθόδους, από όσους βρίσκονται σε θέση ισχύος. Αυτό είναι το περιεχόμενο του μπρα ντε φερ που ανέφερα. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, τότε, ο καθ΄ένας θα πρέπει να βρει τις εθνικές και περιφερειακές του λύσεις, αποσυνθέτοντας τους μηχανισμούς της ζώνης του Ευρώ».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ