2013-06-07 00:31:04
Φωτογραφία για Δεν αφορά την ΕΚΤ το mea culpa το ΔΝΤ, λέει ο Ντράγκι
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μετανιώνει για τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης, δήλωσε... ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ερωτηθείς σχετικά με το «mea culpa» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. Ντράγκι απέδωσε εύσημα στην Ελλάδα για την τεράστια, όπως είπε, δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένει σταθεροποίηση, αλλά και ήπια ανάκαμψη εντός του 2013. Όπως τόνισε, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει τη διευκολυντική της πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί, κρατώντας τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα. Άφησε να εννοηθεί ότι η τράπεζα είναι διατεθειμένη να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια τους επόμενους μήνες για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Μάριο Ντράγκι, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί τη γενική συνέλευση του Δ.Σ. της ΕΚΤ, γνωστοποίησε, εντούτοις, τις επί τα χείρω αναθεωρήσεις των προβλέψεων για την ανάπτυξη το 2013, ενώ σε ό,τι αφορά στο 2014, τα προγνωστικά εμφανίζονται βελτιωμένα.

Ειδικότερα, η ΕΚΤ προβλέπει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί κατά 0,6% το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη για συρρίκνωση 0,5% και θα επιστρέψει σε ανάπτυξη το 2014, με ρυθμό 1,1%. Όσον αφορά τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι η ΕΚΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το 2013, στο 1,4% από 1,6%.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ