2013-06-05 20:30:05
Φωτογραφία για Β. Ιρλανδία: Ζωγραφίζουν τα άδεια καταστήματα για να φαίνονται γεμάτα
Η Βόρεια Ιρλανδία προετοιμάζεται για τη φιλοξενία των G-8 στις 17 και 18 Ιουνίου καλύπτοντας με πανό τα «σημάδια» της κακής οικονομικής κατάστασης της περιοχής όπου θα πραγματοποιηθεί... η Σύνοδος.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς οι τοπικές αρχές ζωγράφισαν ψεύτικες βιτρίνες και κάλυψαν εγκαταλελειμμένα καταστήματα με τεράστια πανό ενώ ξόδεψαν περίπου 2 εκατ. λίρες την τελευταία διετία για να γκρεμίσουν κτήρια και να βελτιώσουν την εικόνα άλλων, ώστε να δημιουργήσουν πιο «ελκυστικές περιοχές». 

Σε ένα δρόμο π.χ. οι αρχές έβαλαν αυτοκόλλητα στα παράθυρα ενός κλειστού κρεοπωλείου, που δείχνουν έναν γεμάτο από κρέατα πάγκο, δίνοντας την εντύπωση ότι η επιχείρηση ανθεί. Απέναντι, σε μια άλλη κλειστή επιχείρηση έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα που την έχουν μετατρέψει σε μια ακμάζουσα επιχείρησε με είδη γραφείου. Εν όψει της Συνόδου των 8 πλουσιοτέρων περισσότερα από 100 ακίνητα υπέστησαν τις «αισθητικές» παρεμβάσεις, κάτι που απ’ ό,τι φαίνεται αφήνει παγερά αδιάφορους τους ντόπιους. «Οι προσόψεις των καταστημάτων είναι κοσμητικές επεμβάσεις για σοβαρές πληγές. Κοιτούν τις τράπεζες αντί να σώζουν τις καλές επιχειρήσεις» δήλωσε ο 62χρονος, άνεργος, Κέβιν Μαγκουάιρ. Στο Μπελκού αναρωτιούνται τί θα γίνει με τις προσόψεις των καταστημάτων όταν ο Μπαράκ Ομπάμα και οι άλλοι ηγέτες φύγουν. «Θα είναι μόνο κομμάτια χαρτιού πεταμένα στο έδαφος» απαντά ο 50χρονος επίσης άνεργος, Τζιμ Λέοναρντ. 
lifo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ