2013-06-05 10:03:05
Φωτογραφία για Το κάμπινγκ θα γίνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 468 στρεμμάτων
Ενα από τα μεγαλύτερα κάμπινγκ στα Βαλκάνια με έκταση 468 στρεμμάτων, στη Σκοτίνα Πιερίας, θα αποκτήσει ξανά «ζωή» μέσα από μία επένδυση της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, η οποία... θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος και κάμπινγκ, που θα περιλαμβάνει ακόμη και συνεδριακό κέντρο 500 θέσεων.

Το σχετικό διαγωνισμό της ΕΤΑΔ Α.Ε. και την πρώτη σχετική μακροχρόνια μίσθωση μεγάλης έκτασης για την ανάπτυξη σύγχρονων τουριστικών υποδομών, κέρδισε η Ένωση Φυσικών Προσώπων Γ. Δεληγιαννίδη - Χ. Χιονίδη. Το επενδυτικό σχήμα αποτελείται από τρεις ομογενείς επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ στον ξενοδοχειακό κλάδο, στην εστίαση και στα ακίνητα και επιθυμούν πλέον να επεκταθούν και στην πατρίδα τους, έχοντας συστήσει την εταιρεία, «Σκοτίνα Resort Α.Ε.».

Κάμπινγκ

Το σχέδιο των 40 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του κάμπινγκ της Σκοτίνας προβλέπει την ανάπτυξη ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων (κεντρικό κτίριο και μπάνγκαλοους) δυναμικότητας 443 κλινών, κάμπινγκ Α΄κατηγορίας δυναμικότητας 250 θέσεων, συνεδριακού κέντρου 500 θέσεων, εγκαταστάσεων spa, υπαίθριου θεάτρου, κλειστού γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στην έκταση θα αναπτυχθούν και βιολογικές καλλιέργειες.


Κατά την υπογραφή της σύμβασης την προηγούμενη Πέμπτη καταβλήθηκε εφάπαξ μίσθωμα ύψους 420.000 ευρώ, ενώ το ετήσιο μίσθωμα, που θα καταβάλλει ο ανάδοχος στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ανέρχεται σε 240.000 ευρώ.

Παράλληλα η σύμβαση προβλέπει και πρόσθετο αντάλλαγμα ως ποσοστό επί των δυνητικά διανεμόμενων κερδών, μετά την απόσβεση της επένδυσης.

Η μίσθωση έχει διάρκεια 60 ετών, με τις εγκαταστάσεις να προβλέπεται πως θα επαναλειτουργήσουν από το καλοκαίρι του 2014, ενώ το σύνολο των επενδύσεων θα απαιτήσει περίπου 4 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Η περιοχή της Σκοτίνας βρίσκεται στα 30 χλμ. από την Κατερίνη και στα 100 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, ενώ η πρόσβαση είναι ιδιαίτερη εύκολη, μέσω της ΠΑΘΕ.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ