2013-06-04 23:33:04
Φωτογραφία για ΠΟΜΙΔΑ: «Χαράτσι» χωρίς προηγούμενο η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίων
Την απόσυρση από τη διαβούλευση του Προεδρικού Διατάγματος για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων ζητεί η ΠΟΜΙΔΑ, χαρακτηρίζοντας το δρομολογούμενο μέτρο, καθώς και τον ενιαίο φόρο ακινήτων... «"χαράτσια" χωρίς προηγούμενο».

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως η «ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου» θα έχει ως αποτέλεσμα διαρκείς «επιθεωρήσεις» κτηρίων με δαπάνες των ιδιοκτητών τους.

«Ο αθώος και ωραιοποιημένος τίτλος του κρύβει το επαχθέστερο συντεχνιακό εφεύρημα εγχώριας έμπνευσης («Made in Greece»): τις αέναες και άσκοπες επιθεωρήσεις όλων των κτηρίων της χώρας, και ιδιαίτερα όλων των κατοικιών ανά 10ετία, με υποχρεωτικές εκ του νόμου αμοιβές που θα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες τους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΜΙΔΑ εκτιμά ότι το συγκεκριμένο μέτρο «θα είναι η μήτρα απύθμενης γραφειοκρατίας και θεσμοθετημένης διαφθοράς, αφού ο κάθε μηχανικός θα δικαιούται να μπαίνει στο κάθε σπίτι, με δικαίωμα "ζωής και θανάτου" στην περιουσία του κάθε πολίτη, και στην ουσία να διαπραγματεύεται ο ίδιος αν το "πιστοποιητικό πληρότητας" που θα χορηγήσει».


Στο πλαίσιο αυτό καλεί το ΥΠΕΚΑ να εγκαταλειφθεί κάθε ιδέα για θέσπισή του, τονίζοντας πως η υπάρχουσα νομοθεσία μπορεί να καλύψει όλα τα υπάρχοντα προβλήματα.

Όσον αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μία ληστρική φορολογία με κατανομή βαρών σχεδιασμένη με μικροπολιτικά και όχι δημοσιονομικά κριτήρια, που θα κάνει τους ιδιοκτήτες αστικής περιουσίας ή να τη χάσουν, ή να καταλήξουν στη φυλακή, ή και τα δύο μαζί».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται τέλος «τις ημέρες αυτές δρομολογούνται δύο νέα και χωρίς προηγούμενο "χαράτσια", το ένα υπέρ του κράτους και το άλλο υπέρ συγκεκριμένων ιδιωτών, που έχουν τη δύναμη να το προωθήσουν και να το επιβάλουν σε βάρος ενός λαού που χειμάζεται από τόσα δεινά. Κοινό χαρακτηριστικό και στα δύο μέτρα: Εκείνοι που τα χειρίζονται σήμερα, αρνήθηκαν στην οργάνωσή μας την παραμικρή δυνατότητα διαλόγου, έστω και για "ξεκάρφωμα"». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ