2013-06-04 20:05:31
Φωτογραφία για Τσονγκά: Καλώς τον Φέντερερ ...τρία-μηδέν!
Μπροστά σε 15.000 θεατές, στο κορτ «Φιλίπ Σατριέ», ο Τζο Βιλφρίντ Τσονγκά, νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη, «σκούπισε» (7-5, 6-3, 6-3) τον περίφημο Ελβετό αντίπαλό του, Ρότζερ Φέντερερ, κι έπιασε θέση στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου θ'αναμετρηθεί με τον Ισπανό, Νταβίντ Φερέρ. Ραντεβού Σερίνα Ουίλιαμς με Εράνι στις γυναίκες.

Λιγότερες από δύο ώρες χρειάστηκε ο Τσονγκά, παίζοντας ίσως το καλύτερο τένις της ζωής του, για να "τσακίσει" τον Φέντερερ, και να φλερτάρει φιλόδοξα με τον πρώτο "γαλλικό" τελικό της καριέρας του. Αν μπορεί να κερδίζει τόσο εύκολα τον Ελβετό, πώς να μην πιστέψουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά με αντίπαλο τον Φερέρ, στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός;

Ο 28χρονος Γάλλος, που έχει παίξει μόνο ένα τελικό γκραν σλαμ στη ζωή του (Αυστραλία 2008), εμπόδισε τον Φέντερερ να κάνει την 59η νίκη του, αριθμό-ρεκόρ για τα δεδομένα του παριζιάνικου τουρνουά, βγάζοντας σπουδαίο ποσοστό (81%) στους πόντους που εξελίχθηκαν με το πρώτο σερβίς του. Επιπλέον, υποχρέωσε τον Φέντερερ σε 34 αβίαστα λάθη, δώδεκα περισσότερα από τα δικά του, ενώ κέρδισε 15 από τις 23 μονομαχίες τους στο φιλέ.


Νωρίτερα, ο Φερέρ δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο συμπατριώτη του, Τόμι Ρομπρέδο, κερδίζοντας τα τρία σετ με ελάχιστες απώλειες: 6-2, 6-1, 6-1.

Αντιθέτως, η Σερίνα Ουίλιαμς έφτασε να παίξει και τρίτο σετ για να επικρατήσει της Κουζνετσόβα (6-1, 3-6, 6-3), και στα ημιτελικά θ'αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη Ιταλίδα Εράνι, που νίκησε 6-4, 7-6 την Πολωνέζα Ραντβάνσκα.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ζαμπόν... από κάδο σκουπιδιών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ζαμπόν... από κάδο σκουπιδιών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ