2013-06-04 17:17:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Mε μικρή καθυστέρηση χθες μπήκαν οι σκαλωσιές στο εξωτερικό σημείο του ναού της Παντάνασσας
Με μία μικρή καθυστέρηση άρχισαν χθες Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 να τοποθετούνται οι σκαλωσιές στο εξωτερικό μέρος του σεισμόπληκτου ιερού ναού της Παντάνασσας στην Πάτρας, στην πλευρά της οδού Βότση.

Από νωρίς χθες συνεργείο εργατών και τεχνιτών που ξεπερνούσε τα δώδεκα άτομα ξεφόρτωνε και έστηνε τις σιδερένιες σκαλωσιές όπου τις επόμενες μέρες θα γίνουν εργασίες απομάκρυνσης των επιχρισμάτων, κ.α.

Η καθυστέρηση οφείλεται σε καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους που είχαν να κάνουν για παράδειγμα με την άδεια να κλείσει η οδός Αλ. Υψηλάντου για να μπορεί να σταθμεύσει άνετα το φορτηγό και να ξεφορτωθούν οι σκαλωσιές.

Πάντως μέλημα των ιερέων του ναού της Παντάνασσας, των επιτρόπων και της αναδόχου εταιρείας που έχει αναλάβει το μεγάλο και σημαντικό αυτό έργο αποκατάστασης του ναού εντός των επόμενων σχεδόν 2 χρόνων (έχει ενταχθεί μετά από προσπάθειες του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, του τέως Γ. Γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Αποστολόπουλου και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Κατσιφάρα, στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ) είναι να τηρηθούν στο ακέραιο τα χρονοδιαγράμματα.

Σε διαφορετική περίπτωση όπως διαμήνυσε και η γ. γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα υπάρξει ρήτρα!

Να θυμίσουμε ότι ο ναός έχει κλείσει για να γίνουν εργασίες από τις 12 Μαίου 2013 και πλέον οι Θείες λειτουργίες τελούνται στο παρακείμενο λυόμενο ναίδριο.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ