2013-06-04 12:33:04
Φωτογραφία για Κατά φαντασίαν ασθενείς από ακτινοβολία Wi-Fi
Η πληροφορία για αρνητικές συνέπειες στην υγεία από μια ουσία ή επικείμενη πανδημία μπορεί να επηρεάσει κάποιους ανθρώπους σε βαθμό που νιώθουν ότι εκδηλώνουν τα επικίνδυνα συμπτώματα! Αυτό που μέχρι σήμερα ονομαζόταν «κατά φαντασίαν ασθενής» επιβεβαιώθηκε ως φαινόμενο από έρευνα που αφορούσε την ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία.

«Διαθέτουμε πια σημαντικό σώμα στοιχείων που δείχνουν ότι η ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία μπορεί να είναι αποτέλεσμα του αποκαλούμενου φαινομένου Nocebo» εξηγεί ο δρ. Μίκαελ Βίτχεφτ του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg της Γερμανίας.

«Συμβαίνει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από αυτό που βλέπουμε στο φαινόμενο placebo, κατά το οποίο ένα ψευδοφάρμακο δημιουργεί την ψευδαίσθηση στον ασθενή ότι είναι καλύτερα» επισημαίνει ο δρ. Βίτχεφτ, ο οποίος στην έρευνα που έκανε σε συνεργασία με το Κολέγιο King's στο Λονδίνο ανέδειξε και τον ρόλο των μίντια στην τροφοδότηση του φαινομένου Nocebo. Εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και παρακολούθησαν διαφορετικά ντοκιμαντέρ σχετικά με την επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην υγεία.


Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν ότι θα εκτεθούν σε ακτινοβολία δικτύου Wi-Fi, ενώ αυτό δεν έγινε. Διαπιστώθηκε ότι από τους 147 εθελοντές ποσοστό 54% εμφάνισε στρες, απώλεια συγκέντρωσης και μουδιάσματα στα άκρα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν όσοι είχαν παρακολουθήσει το πιο «καταστροφολογικό» ντοκιμαντέρ. Δύο δε εγκατέλειψαν το πείραμα επειδή τα συμπτώματά τους ήταν τόσο σοβαρά, όπως είπαν, που δεν ήθελαν να εκτίθενται περισσότερο στην ακτινοβολία που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε!
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η κοινοτυπία της Μέρκελ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η κοινοτυπία της Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ