2013-06-04 11:20:06
Φωτογραφία για Hankook ΓΙΑ F1 : ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ 2014
Η Hankook φημολογήθηκε ότι θα εμπλακεί στη Formula1 από το 2014, όμως ξεκαθαρίστηκε από μηχανικό της γνωστής εταιρείας ελαστικών πως αυτό είναι αδύνατον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Με την Pirelli να είναι ακόμα χωρίς συμβόλαιο για το 2014, φήμες θέλουν τη Hankook να παίρνει τη θέση της ως επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της Formula1. Όμως, ο μηχανικός της εταιρείας για λογαριασμό του DTM, Μίκαελ Έσκερτ, ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον και αναφέρθηκε στα ελαστικά της επόμενης χρονιάς.

«Για το 2014 είναι πλήρως αδύνατον όχι μόνο λόγω έλειψης χρόνου για την εξέλιξη των ελαστικών. Ακόμα κι αν η Hankook θέλει τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια στη Formula1 σαν προμηθεύτραι, η έλειψη ευκαιριών για δοκιμές θα το έκανε αδύνατο. Με τα τωρινά μονοθέσια και τους πιλότους, είναι αδύνατον να κάνεις δοκιμές, γι' αυτό πρέπει να βρεις τον κατάλληλο αριθμό οχημάτων και οδηγών που θα σου επιτρέψουν να πάρεις κάποια αξιόπιστη αναπληροφόρηση.


Ακόμα κι αν ξεκινούσαμε φέτος με τις πρώτες δοκιμές ελαστικών, θα έπαιρνε εύκολα τρία χρόνια μέχρι να τελειοποιήσουμε ένα ασφαλές ελαστικό της F1. Τώρα οι κανονισμοί αλλάζουν, κινητήρες, σασί και αεροδυναμική. Κανείς δε γνωρίζει ακόμα τις διαστάσεις των ελαστικών του 2014, ακόμα δεν έχουν καθοριστεί. Δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα συνεχίσουν με τις 13 ίντσες. Μπορεί να είναι 15 ή ακόμα και 17. Θα μπορούσε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια τα μονοθέσια της F1 να είναι με ελαστικά 18 ιντσών», ήταν τα λόγια του.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ