2013-06-04 10:48:10
Φωτογραφία για Βανταράκης - Κουρή: Όχι στην Ολυμπία Οδό για την λήψη υλικών από ποτάμια της Aιγιάλειας
Ως εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων συμμετείχαμε στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σύνδεσμου για την Ορθολογική Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ» που πραγματοποιήθηκε στις 24/5/2013 στο Δίστομο και το οποίο απαρτίζεται από μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων που «αγγίζουν» τον Κορινθιακό κόλπο και πρόεδρο το Δήμαρχο Κορίνθου κο Πνευματικό Αλέκο.

Μεταξύ άλλων εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες, η πάγια θέση ότι το αίτημα της Ολυμπίας Οδού για λήψη υλικών από τα ποτάμια της Αιγιαλείας πρέπει να απορριφθεί από την επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, επειδή αυτές οι δραστηριότητες θα προκαλέσουν τεράστια επιβάρυνση τόσο στα ποτάμια όσο και στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Με αφορμή και τη σημερινή ημέρα Περιβάλλοντος, θέλουμε να τονίσουμε ότι αφενός το περιβάλλον του Κορινθιακού αφετέρου, ακόμα πιο σημαντικό, η διάβρωση των ακτών, φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στις παράκτιες περιοχές του κόλπου που ήδη το βιώνουμε, θα γίνει πολύ πιο έντονη με ανυπολόγιστες ζημιές για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Κορινθιακού Κόλπου.

Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα, μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΠΟΑΚ του δημάρχου Κορίνθου κ. Αλ. Πνευματικού, ότι σε περίπτωση που η Περιφέρεια απαντήσει θετικά στο αίτημα της Ολυμπίας οδού ο ΣΠΟΑΚ θα προσφύγει κατά της απόφασης.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ