2013-06-04 08:50:10
Φωτογραφία για O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη χρήση βίας από την κυβέρνηση Ερντογάν - Συγκέντρωση σήμερα στην πλατεία Γεωργίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταδικάζει τη χρήση ακραίας βίας και καταστολής από την κυβέρνηση Ερντογάν και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Τούρκους διαδηλωτές.

Το τουρκικό μοντέλο που παρουσιαζόταν ως «οικονομικό θαύμα» έδειξε το αληθινό του πρόσωπο. Τα δικαιώματα των γυναικών, των εργαζομένων, της νεολαίας, των Κούρδων, καθημερινά παραβιάζονται και καταστέλλονται, σε συνδυασμό με ένα οικονομικό μοντέλο όπου η ανάπτυξη υπαγορεύεται από τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, καταστρέφει το περιβάλλον και διαλύει την κοινωνική συνοχή, ενώ όταν αμφισβητείται αναδεικνύει τον αυταρχισμό του. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ελευθεριών είναι αυτός που βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις και ως τέτοιος πρέπει να βρει τη στήριξη όλων.

Ενώ ο λαός της Τουρκίας βρίσκεται στους δρόμους και διαδηλώνει ενάντια στις φασιστικές πρακτικές του τούρκικου κράτους, η Ελλάδα του Σαμαρά συλλαμβάνει με μαφιόζικες μεθόδους και εκδίδει με τη συνεργασία ξένων μυστικών υπηρεσιών στην Τουρκία τον αγωνιστή Μπουλούτ Γιαιλά
. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον πολιτικό πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλα τον οποίο απήγαγαν από το κέντρο της Αθήνας, τον μετέφεραν με αυτοκίνητο που ανήκει στη δύναμη της Αστυνομίας και κατέληξε στην Αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης. Η πρωτοφανής, γκανγκστερικού τύπου απαγωγή αποκαλύπτει την κυβερνητική επιλογή καταπάτησης των διεθνών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες και την υποταγή και συνεργασία του Σαμαρά με την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Καλούμε όλες και όλους στην πλατεία Γεωργίου την Τρίτη 4/6/2013 ,7 μ.μ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ