2013-06-03 16:44:07
Φωτογραφία για Ηγουμενίτσα - τεράστια πετρελαϊκά συμφέροντα πνίγουν την πόλη...!!!
Η Θέση…, « Γωνιά » του Δήμου Ηγουμενίτσας εξελίσσεται σε πεδίο σύγκρουσης μεγάλων πετρελαϊκών συμφερόντων. 

Στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου είναι και η συζήτηση για την εγκατάσταση μονάδας φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών. Κάτοικοι και οικολογικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η εν λόγω εγκατάσταση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Βαρδινογιάννη και Λάτση. Στο παιγνίδι δείχνει να μπαίνει και ο Μπακατσέλος, πεθερός του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. 

         

«Δεν είμαστε εδώ για να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του Λάτση, του Βαρδινογιάννη και του Μελισσανίδη» είπε ο κ. Κασσής...  «Ούτε του Μπακατσέλου», έσπευσε να συμπληρώσει ο Περιφερειάρχης με αποτέλεσμα την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος του καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα καθώς ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι πεθερός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. "Αν είναι ο πεθερός του Βενιζέλου λίγο πολύ δεν με νοιάζει. Αν είναι έτσι θα είμαι ο πρώτος που θα καταγγείλω τον Μπακατσέλο που είναι πεθερός του Βενιζέλου" απάντησε ο κ. Κασσής.


Αντιδράσεις διατυπώνονται με ανοιχτή επιστολή την οποία συνυπογράφουν οι πρόεδροι επτά τοπικών κοινοτήτων, όλων δηλαδή των κοινοτήτων της παράκτιας ζώνης, του Δήμου Ηγουμενίτσας.

«Δεν θα επιτρέψουμε η Ηγουμενίτσα να γίνει Ελευσίνα» είναι το μήνυμα που στέλνουν και καλούν τις τοπικές αρχές και το βουλευτή Θεσπρωτίας να πάρουν δημόσια θέση.

-Υπάρχουν κολυμβητικές παραλίες από την πλευρά της Πλαταριάς ( Γάτα) πολύ κοντά στη Γωνιά, οι οποίες χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από τους κατοίκους της Ηγουμενίτσας. Δεν μπορεί από τη μια να έχουμε λουόμενους και τουρίστες και από την άλλη δεξαμενόπλοια γεμάτα μαζούτ ,ασφαλτικά και άλλα πετρελαιοειδή.

-Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας αναφέρει στη θέση αυτή υπάρχουν ακατάλληλα από γεωλογικής πλευράς εδάφη. Εάν εξαιτίας ενός ισχυρού σεισμού υπάρξει αστοχία και διαρροή σε κάποια από τις δεξαμενές, η οικολογική καταστροφή θα πλήξει μέχρι και την Λευκάδα αφού οι χωρητικότητες των δεξαμενών φτάνουν κάποιες χιλιάδες κυβικά μέτρα.

-Η θέση Γωνιά είναι μια περιοχή φυσικού κάλους η οποία συνορεύει με την περιοχή Natura του Δρεπάνου.

-Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους επιχειρηματίες και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους στην τήρηση των κανονισμών ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

-Δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος για τους πολίτες από την εγκατάσταση αυτή. Όταν για παράδειγμα έκλεισαν οι δεξαμενές της BP στην Ηγουμενίτσα, η τιμή των καυσίμων έπεσε αντί να ανέβει , όπως εκφόβιζαν κάποιοι.

-Οι υπεύθυνοι του ΟΛΗΓ ήταν ξεκάθαροι ότι όποια μελέτη έγινε για τοποθέτηση δεξαμενών στη Γωνιά έγινε μετά από μεγάλες πιέσεις κάποιον εταιριών ,αφού ο ΟΛΗΓ δεν έχει ανάγκη από δεξαμενές καυσίμων.

-Ως Σύλλογος προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια μαζί και με άλλους φορείς να αναδείξουμε τουριστικά την ευρύτερη περιοχή

. Δεν μπορεί να γίνονται από τη μία προσπάθειες τουριστικής προβολής και από την άλλη να δημιουργούμε βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Γωνία. Ας μην ξεχνάμε πως ο κύριος όγκος τουριστών προς την Ήπειρο έρχεται εν πλω προς την Ηγουμενίτσα. Τι εικόνα θα δημιουργήσουμε στους τουρίστες εάν το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν στα Θεσπρωτικά παράλια είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις; Έτσι θα προωθήσουμε τα αγνά προϊόντα της Ηπείρου;

-Σε έγγραφο της εταιρίας Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΒΕΕ προς τον Δ. Ηγουμενίτσας αναφέρεται πως ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Θεοδωρίδης και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης πιέζουν την εταιρία να εγκατασταθεί στη Γωνιά, άρα δεν πρόκειται μόνο για δεξαμενές καυσίμων όπως υποστηρίζουν κάποιοι αλλά και για εγκαταστάσεις ασφαλτικών.

-Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Ηγουμενίτσας αναφέρει ότι στη θέση Γωνιά προβλέπεται χρήση Τουρισμού-Αναψυχής. Πως θα συνδυαστεί αυτό με τις εγκαταστάσεις αυτές, αφού οι δύο αυτές χρήσεις είναι αντίθετες;

-Είναι ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες ότι οι εγκαταστάσεις αυτές προωθούνται για το οικονομικό κέρδος μιας εταιρίας πετρελαιοειδών.

Κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι σας καλώ να πείτε ένα ομόφωνο ΟΧΙ στην τοποθέτηση δεξαμενών στη Γωνιά και σας υπενθυμίζω ότι ο λαός της Ηπείρου σας τοποθέτησε σε αυτήν εδώ τη θέση για να υπερασπίζεστε τα συμφέροντα του ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!

Γ. Σπ. Π
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ