2013-06-03 04:08:05
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη Ελληνικό Ανοιχτό  Πανεπιστήμιο – XXX LARGE
Ένας ακόμα Ελληνικός θεσμός που μοιράζει διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης , λεφτά και θέσεις στο δημόσιο σε… ατυχήσαντες που δεν μπόρεσαν να μπουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις ούτε σε ΤΕΙ των 2.000 μορίων, αλλά κατάφεραν να μπουν σε ΑΕΙ με…… κλήρωση! Θα πει κανείς ότι αν είναι ικανοί και τελειώσουν πάει καλά, αλλιώς ας ξοδέψουν άσκοπα τα λεφτά τους, να ζήσουν και οι καθηγητές.

Πως γίνεται όμως να συνωστίζονται όλοι οι κομματικοί εγκάθετοι που πήραν θέσεις ευθύνης στο δημόσιο με αναξιοκρατικές διαδικασίες, με προσόν ένα απολυτήριο λυκείου και αυτό από ιδιωτικό νυχτερινό, να προσπαθούν τώρα με νύχια και με δόντια να πάρουν πτυχίο του ΕΑΠ μπας και τις κρατήσουν; Και γιατί του ΕΑΠ παρακαλώ και όχι ενός άλλου κανονικού Πανεπιστημίου; Τόσο χαλαρά είναι τα πράματα εκεί;

Κανένας που ξέρει τα πράματα από μέσα δεν πιστεύει ότι οι άνθρωποι αυτοί τυχαία κληρώθηκαν και ότι με την αξία τους απέκτησαν ή θα αποκτήσουν πτυχίο. Μαθημένοι στην ξένη βοήθεια στηρίζονται ακόμα στις πλάτες ημετέρων για συχνές άδειες και κοπάνες, αλλά και σε γραφεία μελετών για τις πτυχιακές και άλλες εργασίες. Ποτέ τους δεν ίδρωσαν, σιγά μην ιδρώσουν και τώρα. Το κόμμα, το γλείψιμο και οι γνωριμίες να είναι καλά.

Επίσης, είναι να αναρωτιέται κανείς, πως αφού δεν κατάφεραν να μπουν ούτε σε ΤΕΙ στην ηλικία των 18 ετών, τώρα με οικογένειες και ένα σωρό υποχρεώσεις στις θέσεις ευθύνης που άρπαξαν, έχουν το χρόνο να διαβάσουν, να εξεταστούν, να κάνουν εργασίες και να πάρουν τα πτυχία με την αξία τους. Μάλλον πρόκειται για υπερ-ανθρώπους, που έστω και αργά, τους ήρθε η φώτιση και η διάθεση για διάβασμα και πολύ δουλειά. Όμως όσοι πέρασαν με πανελλαδικές και τέλειωσαν ΑΕΙ, γνωρίζουν για τα καλά τι πάει να πει απόκτηση πτυχίου στο σωστό χρόνο και μπορούν να αξιολογήσουν τέτοιες φαιδρές καταστάσεις.

Και η πολιτεία, τι έχει να κερδίσει απ’ όλους αυτούς που προσκομίζουν ένα άσχετο πτυχίο στο τέλος της καριέρας τους, π.χ στον Ελληνικό Πολιτισμό, κατέχοντας ήδη αρπαγμένη θέση ευθύνης στον οικονομικό ή διοικητικό τομέα, το οποίο Κύριος είδε πως απέκτησαν; Μήπως τις νέες ιδέες και την επιστημοσύνη τους που ποτέ δεν είχαν και μόλα ταύτα κατόρθωσαν να διοικήσουν υπηρεσίες και να τις καταστρέψουν;

Δυστυχώς μόνο να χάσει έχει, αφού όλοι αυτοί οι άνετοι υπερ-τυχεροί , υπερ-άνθρωποι εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις, νόμους και παράθυρα, παριστάνουν τους πτυχιούχους, όπου τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στα 50τους, φέρνουν ένα άσχετο πτυχίο στην υπηρεσία τους ίσα για να μη χάσουν την αρπαγμένη θέση και κυρίως για να πάρουν το επίδομα που θα τους αυξήσει και τη σύνταξη, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Προφανώς βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπου κάποιοι αγωνίζονται και επενδύουν στην πραγματική μόρφωση και τους αξίζουν όλες οι δόξες, οι τιμές και οι αμοιβές των πτυχιούχων.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ