2013-06-02 10:50:25
Φωτογραφία για Κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις Mercedes & Ferrari
Με ανακοίνωσή της η FIA καλεί την Mercedes AMG Petronas και την Ferrari να δώσουν εξηγήσεις για τις δοκιμές που πραγματοποίησαν με την Pirelli, οι οποίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Monaco.

Η Mercedes πραγματοποίησε δοκιμές με την Pirelli χρησιμοποιώντας το φετινό μονοθέσιο, στην πίστα της Catalunya, μετά το ισπανικό GP, ενώ η Scuderia είχε κάνει δοκιμές μετά τον αγώνα του Bahrain χρησιμοποιώντας ωστόσο μονοθέσιο προηγούμενη γενιάς (μια F150 του 2011).

«Η FIA ζήτησε από την Mercedes AMG Petronas F1 και τη Scuderia Ferrari Team που έχουν λάβει μέρος σε δοκιμές ελαστικών τη σεζόν 2013 για να απαντήσουν σε πειθαρχική έρευνα δυνάμει της των δικαστικών και πειθαρχικών κανόνων της FIA. Αυτό προκύπτει από την Έκθεση των Αγωνοδικών του Grand Prix του Μονακό και αντιπροσωπεύει τις συμπληρωματικές πληροφορίες που απαιτούνται από την FIA, υπό το πρίσμα των απαντήσεων που ελήφθησαν από την Pirelli, από την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις την Τρίτη 28 Μαΐου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.


Εύλογα θα σκεφτεί κανείς για ποιο λόγο κλήθηκε και η Ferrari για εξηγήσεις. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, το θέμα δεν έχει να κάνει με την ηλικία του μονοθεσίου αλλά με τη συνάφειά που μπορεί αυτό να έχει με το τρέχον, όπως σημειώνει και το Autosport. Προφανώς στη FIA θεωρούν ότι το μονοθέσιο του 2011 δεν είναι αρκετά διαφορετικό από το φετινό και εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και εκεί παραβίαση των κανονισμών.

By: Βασίλης Τριαντής
f1-madness
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ