2013-06-01 18:01:19
Φωτογραφία για Με μέγιστη πολιτική σημασία η επίσκεψη του πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλου, στην Αθήνα...!!1
Στην Αθήνα φθάνει σήμερα στις έξι το απόγευμα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος πραγματοποιώντας μια ιστορικής σημασίας επίσκεψη.Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας θα βρεθεί στην Ελλάδα με την κυβέρνηση να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίσκεψη αυτή τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Πατριάρχης Μόσχας, εκτός του θρησκευτικού συντηρεί και πολιτικό προφίλ. Άλλωστε είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του κ. Κύριλλου που διατηρεί τόσο με τον Β. Πούτιν όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ. Ο προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με τον πρωθυπουργό σε μια προσπάθεια επισφράγισης του ιδιαίτερα καλού επιπέδου των ελληνορωσικών σχέσεων.Πέραν του πολιτικού, υπάρχει όμως και το οικονομικό σκέλος. Η άφιξη του Κύριλλου στην Αθήνα, πολύ περισσότερο όμως η επισκεψή του στο Άγιο Όρος εκτιμάται ότι θα δράσει ευεργετικά στην διαφήμιση των ορθόδοξων μνημείων της χώρας και θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα των Ρώσων προς την Ελλάδα. Εξάλλου, το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού, με τους Ρώσους να βρίσκονται πολύ ψηλά στον κατάλογο των ελκυστικών εν δυνάμει τουριστών.


Σε εκκλησιαστικό επίπεδο, το ταξίδι του Κύριλλου στη χώρα μας έρχεται σε συνέχεια της περσινής επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Ρωσία. Το ταξίδι του κ. Ιερώνυμου στη Μόσχα είχε συνοδευτεί και από οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου Μόσχας με το ποσό των 450.000 ευρώ για την στήριξη των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου.

 Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος, ο Πατριάρχης αναμένεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο μετά τις 18:00 του Σαββάτου και θα τον υποδεχθούν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα. Στις 19:00 στον Ιερό  Ναο Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, θα  τελεσθεί  επίσημη Δοξολογία για την άφιξη του Πατριάρχη Μόσχας και της Συνοδείας του στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ο  κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί  Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος της οδού Αχαρνών, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί το ναό της Αγίας Τριάδας στην οδό Φιλελλήνων.

Ο Πατριάρχης θα παραμείνει στην Αθήνα έως το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος. Νωρίτερα, θα έχει συναντήσεις στις 12:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Σε πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, το πρωί της Δευτέρας στη Μονή Πετράκη, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας θα παρασημοφορηθεί.Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Άγιο Όρος που είναι ο κύριος προορισμός του ταξιδιού του στην Ελλάδα. Κατά την παραμονή του στον Άθωνα ο κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί τη διοικητική πρωτεύουσα του Όρους, τις Καρυές, τα τέσσερα πρώτα τη τάξει μοναστήρια, Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων και Χιλανδαρίου, αλλά και τη λεγόμενη ρωσική μονή του Αγίου Παντελεήμονα. http://kourdistoportocali.com/articles/21533.htm 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ