2013-06-01 12:50:03
Φωτογραφία για Πώς θα φτιάξεις τη διάθεσή σου το καλοκαίρι; Κάνε ηλιοθεραπεία...
Υπάρχει κάτι εκεί έξω αυτή την εποχή του χρόνου, που σου κάνει καλό: στη διάθεση, στην ψυχολογία, στη σιλουέτα! Ναι, ο ήλιος μπορεί να γίνει πηγή ευεξίας Το ελληνικό καλοκαίρι είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Τι νομίζεις πως είναι τυχαίο; Υπάρχει κάτι εκεί έξω αυτή την εποχή του χρόνου, που σου κάνει καλό: στη διάθεση, στην ψυχολογία, στη σιλουέτα! Ναι, ο ήλιος μπορεί να γίνει πηγή ευεξίας... αρκεί να τον εκμεταλλευτείς σωστά.

Βιταμίνη D: Η κόρη του ήλιου

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ουσίες για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Και για να την αποκτήσεις, πρέπει να αφεθείς στα ζεστά “χέρια” του ήλιου. Παράγεται στο σώμα σου από την έκθεση στον ήλιο και βοηθά το σώμα σε μια σειρά από διεργασίες.

Τι κάνει όμως τη βιταμίνη D τόσο ακαταμάχητη;

- Σου προσφέρει υγεία και ιδιαίτερα στον σκελετό και τα κόκαλα

- Αγαπάει τη γραμμή σου, αφού όσο αυξάνεται στον οργανισμό, τόσο τον βοηθά να κάψει περισσότερο λίπος.


- Παίζει ενεργό ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων, πράγμα που σημαίνει λαμπερό δέρμα από έξω και γερό και υγιή οργανισμό από μέσα

Η βιταμίνη της καλής διάθεσης

Δεν μπορεί θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ. Το καλοκαίρι αισθάνεσαι πιο χαρούμενη, πιο κεφάτη! Έχεις όρεξη να βγεις, να συναντήσεις φίλους, να φλερτάρεις! Κι όμως ένα μέρος αυτής της καλής διάθεσης οφείλεται στον ήλιο και τη βιταμίνη D.

Η παραγωγή της στο δέρμα συμβάλλει στην καλή ψυχολογία και την καλή διάθεση. Φαντάσου πως η επίδρασή της στο σώμα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και σε πολύ πιο δύσκολες περιπτώσεις που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης.

Πόσο πρέπει να "φορτίσω" στον ήλιο;

Εντάξει, αλλά πόση ώρα πρέπει να αφεθώ στην αγκαλιά του ήλιου για να γεμίσω τον οργανισμό με την απαραίτητη βιταμίνη; Δες δύο τρόπους για να ξέρεις πως ο ήλιος έκανε τη δουλειά του:

1. Χέρια, πόδια στη γραμμή: Οι ειδικοί συστήνουν την έκθεση των χεριών και των ποδιών στον ήλιο από πέντε λεπτά ως και 2 με 3 ώρες, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και ανάλογα με την εποχή, την περιοχή. Αυτό αρκεί για να παράγεις την πολύτιμη βιταμίνη.

2. Ηλιοθεραπεία την ώρα που ο ήλιος είναι πιο φιλικός: Από τις 09.00 εως τις 11.00 και μετά τις 16.00 μπορείς να καθίσεις για 20 λεπτά στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό. Έτσι θα προσλάβεις σε αφθονία τη βιταμίνη D!

Κι όταν ο ήλιος δεν είναι εκεί;

Ναι, ναι υπάρχουν και τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή βιταμίνης D. Γιατί ο ήλιος δεν είναι πάντα εκεί να μας φτιάχνει το κέφι. Όταν λοιπόν κάθεσαι στη σκιά, πρόσφερε στον εαυτό σου βιταμίνη D επιλέγοντας:

Συκώτι, βοδινό και μοσχαρίσιο κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γάλα, τυρί και βούτυρο. Επίσης, η βιταμίνη D βρίσκεται σε ορισμένα ψάρια όπως η ρέγκα, ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ