2013-05-31 23:22:04
Φωτογραφία για Για «κυβερνητικό τραγέλαφο» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το σίριαλ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου έχει εξελιχτεί σε κυβερνητικό τραγέλαφο, με τις ξεχωριστές προτάσεις νόμου να παίζουν τον ρόλο φύλλου συκής, που θα καλύψει τα στρατηγικά αδιέξοδα και τις αντιφάσεις της μνημονιακής συμμαχίας.

«Οι συνεχιζόμενες, όμως, παλινωδίες και το παιχνίδι πολιτικών εντυπώσεων των τριών κομμάτων, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει το κυβερνητικό ναυάγιο, αλλά το αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορώντας κυρίως τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η ΝΔ ενταφίασε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υπό τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής και καταθέτει μια προσχηματική πρόταση νόμου που και ανεπαρκής είναι, αλλά και εξόχως προβληματική ως προς το περιεχόμενό της. Στην πραγματικότητα, προσθέτει, οι συμπληρώσεις της νομοθεσίας του 1979 από τη ΝΔ, όχι μόνο δεν κλείνουν τις γέφυρες με τη Χρυσή Αυγή, αλλά τις κρατούν ορθάνοιχτες.


Εξάλλου, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, η επιστολή του πρωθυπουργού στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η έμμεση υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων και οι αναφορές στη «λαθρομετανάστευση» ως αιτία της ανόδου του ναζισμού, μπορεί να ενώνει την ακροδεξιά πολυκατοικία, αλλά σίγουρα δεν «ενώνει τον ελληνικό λαό», όπως προκλητικά διακηρύσσει ο πρωθυπουργός, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έχουν μετατραπεί σε μνημονιακούς δορυφόρους μιας επί της ουσίας μονοκομματικής κυβέρνησης και ότι η προσήλωσή τους στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, δεν τους αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο έμπρακτης διαφοροποίησης.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ