2013-05-31 20:26:05
Φωτογραφία για Δεν είναι light η πρόταση της Ν.Δ. για το αντιρατσιστικό
Τον χαρακτηρισμό περί light νομοσχεδίου για την πρόταση της Ν.Δ. στο αντιρατσιστικό, απέρριψε ο Σίμος Κεδίκογλου, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως... το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες και βελτιώσεις, είναι επαρκέστατο.

Κληθείς να σχολιάσει την ενδοκυβερνητική κρίση για το ζήτημα του αντιρατσιστικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διαφωνία, αλλά μόνο ως προς το απαιτούμενο εργαλείο.

Η Ν.Δ., ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες, βελτιώσεις, με την επικαιροποίησή του, είναι επαρκέστατο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουν διαφορετική άποψη, ωστόσο όπως εκτίμησε, κατά τη συζήτηση στη Βουλή «θα έχουν την ευκαιρία, νηφάλια να δουν ποιο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο».

Ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι στο νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας θα υπάρξει ρητή αναφορά στο Ολοκαύτωμα, κάτι που έλειπε. Αυτό είπε και αυτό γίνεται, ξεκαθάρισε ο κ. Κεδίκογλου αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε με το σχέδιο νόμου Ρουπακιώτη.


Αναγνώρισε ωστόσο ότι σε ορισμένα ζητήματα είναι φυσικό να έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες τα τρία κόμματα. «Έχει γίνει μια μεγάλη υπέρβαση σε αυτή την τρικομματική κυβέρνηση», είπε, «αλλά μην περιμένετε και να εξομοιωθούν».

Ο κ. Κεδίκογλου απέρριψε εξάλλου το χαρακτηρισμό light νομοσχέδιο για την πρόταση της Ν.Δ.. «Δεν είναι καθόλου light σε ό,τι αφορά τις ποινές», τόνισε, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ βαρύτερες σε σύγκριση με τις άλλες προτάσεις.

«Δεν ρίχνουμε νερό στο κρασί μας, λειτουργούμε συντεταγμένα βάσει των νόμων και των κανονισμών. Δεν λειτουργούμε παρορμητικά, δεν λειτουργούμε με βάση την επικαιρότητα και μόνο», είπε για να συμπληρώσει και σε προσωπικό επίπεδο: «Επειδή η οικογένειά μου έχει δυστυχώς πληρώσει τίμημα για το ναζισμό -ο παππούς μου ο Γιώργος Διαμαντόπουλος ήταν επί ένα και πλέον χρόνο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν Μπέλσεν- δεν δέχομαι από κανέναν να μου κάνει μαθήματα. Εμείς ξέρουμε πώς αντιμετωπίζεται ο ναζισμός και αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος».

«Δεν πρέπει να φανεί ότι θυματοποιείται η Χρυσή Αυγή» επεσήμανε και για μία ακομη φορά επανέλαβε πως είναι επαρκέστατο το νομικό οπλοστάσιο και απλά είναι θέμα εφαρμογής αυτών των διατάξεων, με τη συμπλήρωση παράλληλα των αναφορών στο Ολοκαύτωμα, στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ