2013-05-31 16:05:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Λουκέτο στο εκκλησάκι του Σκαγιοπουλείου! - Aνάστατη η γειτονιά
Κλειστός παραμένει ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Σκαγιοπουλείου Πάτρας, στην οδό Σολωμού, μέσα στον περίβολο του Κληροδοτήματος καθώς, όπως φαίνεται, ανέκυψε πρόβλημα με την κάλυψη των βασικών λειτουργικών του αναγκών!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest.gr ο Ιερός Ναός ο οποίος είναι ιδιωτικός (ανήκει στο Κληροδότημα) σταμάτησε να λειτουργεί μετά την αδυναμία του Ιδρύματος να καλύψει τις υποχρεώσεις του τόσο σε ό,τι αφορά στα λειτουργικά έξοδα όσο και στην κάλυψη των αμοιβών του προσωπικού, πλην του ιερέα ο οποίος είχε διατεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Μάλιστα, πηγές της Ιεράς Μητρόπολης ανέφεραν ότι η μεγάλη προσφορά του ιερέα και το εξαίρετο έργο του είναι ευρέως αναγνωρισμένο από το σύνολο των πιστών της περιοχής, ωστόσο εναπόκειται στο Ίδρυμα αν θα βρει τρόπο ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί σε κανονική βάση ο Ιερός Ναός. Πάντως, περίοικοι επικοινώνησαν με το thebest.gr εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός, επιβεβαιώνοντας ότι ο ιερέας έχει να παρουσιάσει μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο στην περιοχή.

Δίπλα από τον Ιερό Ναό, σημειωτέον, βρίσκεται το μνήμα του μεγάλου ευεργέτη και δωρητή Παναγιώτη Σκαγιόπουλου, σταφιδέμπορου, που πέθανε το 1942 αφήνοντας την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ