2013-05-31 13:37:06
Φωτογραφία για Σπείρα πούλαγε παραμύθι για επένδυση με ανεμογεννήτριες
Εξαπάτησε και Ευβοιώτη από την Αυλίδα. Περίπου 90.000 ευρώ το συνολικό «κέρδος» της απάτης. Πούλαγε αέρα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η σπείρα που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λιβαδειάς και εξαπατούσε πολίτες από διάφορες περιοχές,εκμεταλλευόμενη το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στην Αιολική ενέργεια.

Δύο μέλη της σπείρας συνελήφθησαν στη Λιβαδειά, ένας 41χρονος που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» και ένας 22χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της, ηλικίας 43 και 42 ετών, όλοι τους Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος. Προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και κατάρτιζαν ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων αλλά και συγγενών τους.


Με τα συμφωνητικά αυτά, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας.

Μέχρι τώρα εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 89.250 ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ