2012-04-04 20:21:22
Φωτογραφία για Η ΑΕΚ πλήρωσε, η UEFA αποφασίζει!
Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την σούπερ πρόοδο της ΑΕΚ στο θέμα πληρωμών, τις εκκρεμότητες και παρουσιάζει όλα τα δεδομένα για UEFA.

Εστω και στις... καθυστερήσεις, κυριολεκτικά στο +5', η ΠΑΕ ΑΕΚ κατάφερε χάρη στο δάνειο που εξασφάλισε για αυτή ο Ντέμης Νικολαΐδης να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να ελπίζει ότι η UEFA θα άρει την απόφαση της, κοινώς την τιμωρία που της έχει επιβάλει.

Από τις 13:00 έως και αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο στα Σπάτα επικρατεί ένας... πανικός εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες-πληρωμές για να παραδώσει η ΑΕΚ μέσω της ΕΠΟ έναν πλήρη φάκελο στην UEFA.

Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι σε ποσοστό 95% η κιτρινόμαυρη εταιρεία έχει καταφέρει να κλείσει καταβάλοντας ρευστό όλα τα ανοιχτά ζητήματα προς τους πιστωτές της, σύμφωνα με τον διακανονισμό που είχε συμφωνηθεί μεταξύ όλων των πλευρών.


Δεν γράφουμε τυχαία το ποσοστό του 95% αφού το ρεπορτάζ τονίζει πως υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες πληρωμών. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ προσπαθεί και βρίσκει όπως καταρχήν φαίνεται λύση με τις περιπτώσεις των: Μαϊστόροβιτς, Χέρσι, Γιάχιτς και Μπουρουτζίκα.

Τα παραπάνω ζητήματα παραμένουν ανοιχτά αλλά είναι ίσως και θέμα λεπτών της ώρας να επιτευχθεί συμφωνία και να ξεπεραστεί το οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει.

Ολα δείχνουν πως έστω την ύστατη στιγμή η ΑΕΚ θα έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να παραδώσει τον ολοκληρωμένο φάκελο στην ΕΠΟ. Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν οι συγκεκριμένες ενέργειες (απόλυτα ουσιαστικές) από την ΠΑΕ ΑΕΚ φτάνουν έτσι ώστε η Ένωση να εξασφαλίσει την άρση της πορείας που της έχει επιβληθεί (μονοετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 150.000 ευρώ πρόστιμο).

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να πληρώσει αλλά η UEFA αποφασίζει αν το έκανε στο σωστό timing. Και αυτό γιατί η εντολή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αφορούσε ξεκάθαρα την καταβολή των χρημάτων προς τους πιστωτές της εταιρείας έως την 31η Μαρτίου και την υποβολή του φακέλου ολοκληρωμένου -προς την ΕΠΟ- ως την 4η Απριλίου τα μεσάνυχτα.

Τα παραπάνω σημαίνουν πως η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει μεν πληρώσει αλλά εκπρόθεσμα σε ό,τι αφορά την ημερομηνία που θα παρουσιάσει στα αποδεικτικά των πληρωμών της προς τους πιστωτές. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποδεχθεί το φάκελο της, με δεδομένο άλλωστε ότι τον προσεχή Ιούνιο αν και εφόσον δεν ανταποκριθεί πάλι, θα την αποβάλει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ