2013-05-30 17:42:12
Φωτογραφία για Η θέση συντάκτη του tromaktiko για τη πρωινή ανάρτηση με τα θύματα στο αεροπορικό ατύχημα του 'ΗΛΙΟΣ
Γράφει ο Α.

Συγκλονιστικές εικόνες που για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια έρχονται στη δημοσιότητα. Για μένα πάλι, ήταν ένα dejavu, αφού ήμουν από τους πρώτους που βρέθηκε εκεί από ρεπόρτερ/δημοσιογράφους. Είχα συγκλονιστεί τόσο, που όλες όσες φωτογραφίες είχα στη κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μου, τις έκανα delete μετά από λίγες μέρες. Ήμουν αυτός που ξαφνικά και ενώ μετρούσα, νόμιζα πως έβλεπα παντού μικρά παιδιά. Μάλιστα είχα δώσει τη πληροφορία ότι μάλλον στο αεροπλάνο επέβαιναν πάνω από 40 παιδιά, προφανώς από σχολείο για εκδρομή. Δεν ήταν έτσι. Ήταν λιγότερα τα παιδιά. Αλλά τα θύματα ήταν 121. Θυμάμαι τον πανικό, όταν μας ενημέρωσαν πως έρχεται κλιμάκιο από τον Δημόκριτο, γιατί υπήρχε η φήμη, ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από πυρηνικό όπλο. Πανικός σε όλους μας, αφού αν ίσχυε κάτι τέτοιο, με μαθηματική ακρίβεια, τις επόμενες ώρες ή μέρες θα ήμασταν και εμείς νεκροί.

Ας πάμε λοιπόν στο θέμα μας, που αρκετοί αναγνώστες έθιξαν με σχόλια στο facebook αλλά και στο email του blog.


Γιατί βγάλαμε τις φωτογραφίες στον αέρα, με εικόνες συγκλονιστικές και για γερά στομάχια;

Οι 121 ψυχές που έφυγαν με αυτόν τον τρόπο και είδατε οι περισσότεροι από εσάς στις εικόνες του πρωινού άρθρου ΕΔΩ δεν δικαιώθηκαν ποτέ. ΜΑ ΠΟΤΕ...

Οι ιθύνοντες και υπεύθυνοι για αυτή τη τραγωδία εκείνης της ημέρας, αθωώθηκαν. Και αυτό είναι το άδικο. Άδικο, γιατί νέοι άνθρωποι έφυγαν με τόσο φρικιαστικό τρόπο, από λάθη και παραλείψεις της εταιρείας που τους μετέφερε. Και όλα αυτά, στον βωμό του χρήματος και της αισχροκέρδειας.

121 άνθρωποι, στο σύνολο τους νέοι και αρκετά παιδιά, πέθαναν στον αέρα από ασφυξία και ξαναπέθαναν στο έδαφος, από τη πρόσκρουση αλλά και τη φωτιά και κανείς, μα κανείς δεν πήγε φυλακή.

Πολλοί από εσάς, σίγουρα δεν έχετε αντικρίσει στο παρελθόν τόσο σοκαριστικές εικόνες. Και σας εύχομαι να μην τις αντικρίσετε ποτέ. Αλλά θα πρέπει να αφυπνιστείτε και να σκεφτείτε πως αυτές οι ψυχές, αυτοί οι άνθρωποι, δεν δικαιώθηκαν ΠΟΤΕ...

Κάποιος έπρεπε να κοινοποιήσει τις φωτογραφίες, για να προκαλέσει το κοινό αίσθημα. Να δώσει σε εσάς που γνωρίζατε μόνο πως χάθηκαν 121 άνθρωποι, ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΑΝ...

Και ο καλύτερος τρόπος, είναι οι εικόνες. Αυτές ενεργοποιούν το αίσθημά μας. Και μας βάζουν να σκεφτούμε πιο βαθιά. Ο αριθμός 121, εύκολα λέγεται και εύκολα βγαίνει από το στόμα μας η λέξη ΚΡΙΜΑ. Αλλά οι εικόνες, δείχνουν, πως έγινε το κακό και τι έπαθαν αυτοί οι άνθρωποι.

Θυμάμαι, πως είχα πει στον εαυτό μου, δεν θα ξανακάνω ρεπορτάζ σε τραγωδίες και κρίσεις. Δεν αντέχεται αυτή η εικόνα, όσο σκληρός και εκπαιδευμένος είσαι.

Από τότε μέχρι σήμερα, έχω βρεθεί σε δεκάδες -μικρότερες βέβαια- τραγωδίες. Που πέρασαν απλά απ΄όλους εσάς, ως αριθμοί, ένας απλός τίτλος, μια απλή αναφορά από τα σαβουροκάναλα που υπηρέτησα και εγώ. Κανείς δεν έχει ακούσει τον σπαρακτικό ήχο του ουρλιαχτού από συγγενείς που βλέπουν τους ανθρώπους τους σε αυτή τη κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο και τη δυσκολία της στιγμής, που αντικρίζει κάποιος έναν δικό του άνθρωπο νεκρό τόσο άδικα.

Μη κρίνεται, μη δυσανασχετείτε, μην βλέπετε μόνο τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, ως απλά νούμερα, ως απλές ειδήσεις, ως κάτι που πέρασε και δεν μας ακούμπησε.

Δείτε τη πραγματικότητα, που τόσο καλά μας κρύβουν, για να δικαιώνονται τα λαμόγια που φταίνε.

Ζητάω συγνώμη, εγώ προσωπικά, που σήμερα το πρωί, σας χάλασα τη μέρα, με τις εικόνες που αντικρύσατε. Αλλά αυτή ήταν η αλήθεια για την αεροπορική τραγωδία του "ΗΛΙΟΣ" που τόσο μας συγκλόνισε. Και όσοι τη ζήσαμε από κοντά, κινδυνέψαμε ακόμα και να εγκλωβιστούμε από τη φωτιά που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τη τραγωδία, θα θυμόμαστε αυτές τις εικόνες και θα λέμε πάντα ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; Γιατί να μην τιμωρηθούν οι ένοχοι;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ