2012-04-04 19:30:50
Φωτογραφία για Νεκρός πρώην Γάλλος υπουργός σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης
Νεκρός βρέθηκε σε δωμάτειο ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης εξέχον μέλος της γαλλικής ακαδημαϊκής κοινότητας και διευθυντής... του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών Ρισάρ Ντεκουέν.

Δεν βρέθηκαν "αποδείξεις εγκληματικής πράξης" σχετικά με τον θάνατο του Ρισάρ Ντεκουέν, μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο, επικακαλούμενο ενημέρωση από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.

"Δεν έχουμε καμία απόδειξη οτι πρόκειται για έγκλημα" είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας Πωλ Μπράουν. "Τον βρήκε νεκρό μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου στις 13.00 (τοπική ώρα)" δήλωσε ο επικεφαλής στο γαλλικό πρακτορείο.

Ο Ντεκουέν βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει σε διάσκεψη του πανεπιστημίου Κολούμπια, αλλά το πρωί της Τρίτης -κατά την έναρξή της- δεν εμφανίστηκε.

Οι συνάδελφοί του τηλεφώνησαν στο ξενοδοχείο. Όταν οι υπάλληλοί του άνοιξαν την πόρτα του δωματίου του βρήκαν νεκρό τον Ντεκουέν και το δωμάτιο ακατάστατο.


Ο Ρισάρ Ντεκουέν ήταν σύμβουλος του κράτους και διευθυντής του Ινστιτούτου Πολιτικών Επιστημών, ένα από τα πλέον διακεκριμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γαλλίας που θεωρείται ευρέως ως σχολή της ελίτ και "φυτώριο" υψηλόβαθμων αξιωματούχων και πολιτικών.

Μεταξύ άλλων χρημάτισε υπουργός προϋπολογισμού, ενώ μία από τις σημαντικότερες δράσεις του ήταν η δημιουργία, το 2001, ενός αναμορφωμένου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τους φοιτητές από μη προνομιούχες γειτονιές. Το 2009 ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον διόρισε επικεφαλής ειδικής επιτροπής με αντικείμενο μεταρρυθμίσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι μουν και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια, Λι Μπόλινγκερ, εξέφρασαν "την βαθιά θλίψη" τους για τον θάνατο του Ρισάρ Ντεκουέν, του γνωστού "Sciences Ρo".

Σε κοινό τους ανακοινωθέν ο γγ του ΟΗΕ και ο πρόεδρος του Κολούμπια εκφράζουν την "βαθιά τους θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου μας Ρισάρ Ντεκουέν, διευθυντή του Sciences Po, ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. (Ο Ντεκουέν) ήταν ένας παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της εκπαίδευσης, αναγνωρισμένος και διακεκριμένος τόσο στη Γαλλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο για την συνεισφορά του στην έρευνα και στα (εκπαιδευτικά) προγράμματα. Επικέντρωσε μεγάλο τμήμα της ενέργειάς του στην επέκταση της πρόσβασης στο πανεπιστήμιο...(Εκφράζουμε) Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, στους πολλούς φίλους του και σε σύσσωμη την κοινότητα του Sciences Po."pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ