2012-04-04 19:17:55
Φωτογραφία για Αστέρι, αστέρι... τελικό το Περιστέρι!
«Πέταξε» για την κούπα! Στον συγκλονιστικό ημιτελικό της Τρίπολης το 2-2 με τον Αστέρα έδωσε την πρόκριση στον Ατρόμητο! Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Πουλίδο!

Έτσι έπαιξαν

Με επιθετικό σχήμα επέλεξε ο Σάκης Τσιώλης να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το έπραξε με 4-3-3 ξεκινώντας τους Μπαντή, Τσαμπούρη, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Πιπίνη, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Ναβάρο, Ροζέριο, Περόνε.

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Ιτάνζ, Σκόνδρα, Φυτανίδη, Τόμας, Γιαννούλη, Ιγκλέσιας, Σφακιανάκη, Δημούτσο, Μπρίτο, Τάτο, Μήτρογλου.

Με δέκα ο Αστέρας και 1-1!

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Αστέρα, καθώς μόλις στο 6' έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαρτολίνι έκανε λάθος, με τον Τάτο να παίρνει την μπάλα και να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπαντή. Ο αμυντικός των Αρκάδων έπεσε στα πόδια του μέσου του Ατρομήτου και ο Κάκος έδειξε σωστά απευθείας την κόκκινη κάρτα.


Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και στο 15' άνοιξαν το σκορ, με τον Μήτρογλου να παίρνει την μπάλα από τη μεσαία γραμμή, να κάνει την πάσα στον Τάτο και αυτός να πλασάρει για το 0-1. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, βγήκαν μπροστά και τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισαν πέναλτι, το οποίο δεν υπήρχε ποτέ!

Ο Γιαννούλης πήρε μπάλα σε μια διεκδίκησή της με τον Πιπίνη, ο τελευταίος έπεσε μέσα στην περιοχή και ο Κάκος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ροζέριο δεν αστόχησε από εκεί, με τον Ιτάνζ να πέφτει στην αντίθετη γωνία και τον Αστέρα να ισοφαρίζει.

Καλύτερος ο Αστέρας!

Έπειτα, λοιπόν, από το πρώτο 20λεπτο, που ήταν... φωτιά με μια αποβολή, ένα πέναλτι και δυο γκολ, τα πράγματα κύλησαν πιο ήρεμα στη συνέχεια. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο και είχε κάποιες φάσεις για να πετύχει δεύτερο τέρμα, τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε μόλις μια!

Στο 30' ο Ιτάνζ απέκρουσε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ουσέρο, ενώ το πλασέ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Μπαντής στο 35'. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την ωραία ενέργεια και το σουτ του Ράγιος, το οποίο κατέληξε λίγα χιλιοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ιτάνζ, που παρακολουθούσε ακίνητος την μπάλα.

Γκολ με το... καλησπέρα!

Στην επανάληψη οι παίκτες του Τσιώλη κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, με το... καλησπέρα, καθώς διαμόρφωσαν το 2-1 μόλις στο 46'! Ο Ράγιος έβγαλε τη σέντρα, με τον Σκόνδρα να μη διώχνει σωστά την μπάλα και ο Περόνε να δίνει με κεφαλιά στον Ναβάρο, που με τον ίδιο τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δώρο Πουλίδο, Μητρογκόλ και πρόκριση!

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δώνης δεν είχε κάτι άλλο να κάνει από το να ρισκάρει με τις αλλαγές του, καθώς έβαλε μέσα Επστάιν, Πίτου Γκαρσία και Αναστασάκο βγάζοντας πιο αμυντικογενείς παίκτες. Πάντως, οι επιλογές του τεχνικού της ομάδας του Περιστερίου έδειξαν να αποφέρουν καρπούς, καθώς ο Ατρόμητος σιγά-σιγά ανέβαινε και στο 66' θα μπορούσε να ισοφαρίσει.

Το πλασέ του Τάτου από πλάγια κόντραρε στον Χουανίτο και κατέληξε κόρνερ, με το σουτ του Μήτρογλου να είναι κακό στην εξέλιξη της φάσης και να περνάει ψηλά άουτ. Τελικά, ο 24χρονος φορ ήταν αυτός που έδωσε την πρόκριση στο σύλλογο των δυτικών προαστίων, αφού πήρε και το... δώρο από τον Πουλίδο. Ο αμυντικός του Αστέρα γύρισε λάθος την μπάλα προς τα πίσω στον Μπαντή, εκεί βρισκόταν ο Μήτρογλου, ο οποίος δε συγχώρησε και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Βέβαια, θα μπορούσε η πρόκριση να έρθει με νίκη, αφού ο Τάτος έχασε σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις της συνάντησης. Στο τέταρτο λεπτό του εξτρά χρόνου... τσίμπησε την μπάλα από τον τερματοφύλακα του Αστέρα, που βγήκε από την περιοχή του, όμως πρόλαβε να αποκρούσει τη σέντρα-σουτ του επιθετικού μέσου του Ατρομήτου.

Ωστόσο, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Χουανίτο να παραχωρεί κόρνερ πάνω στη γραμμή. Τέλος, να σημειώσουμε ότι στο 81' υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή λόγω κάποιων αντικειμένων (μπουκάλια και ποτήρια με νερό), που πέταξαν οι φίλαθλοι των Αρκάδων στον Ιτάνζ.
www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ