2013-05-29 19:55:09
Φωτογραφία για Achaia Clauss: Εικόνες εγκατάλειψης στο αλλοτινό στολίδι της Πάτρας
Η Αχαΐα Κλάους ένα στολίδι που βρίσκεται πάνω από 150 χρόνια, ένα ιστορικό αξιοθέατο της περιοχής μας κοντά στην περιμετρική της Πάτρας.

Δυστυχώς σήμερα εάν πάει κάποιος να το επισκεφτεί νιώθει ντροπή για την εγκατάλειψη.

Ξεκινώντας από την είσοδο με τα γκράφιτι στους τοίχους , ανηφορίζοντας η γνωστή βρύση Αντωνόπουλο περικυκλωμένο από χορτάρια. Φτάνοντας στην είσοδο του πύργου το έμβλημα γεμάτο φωλιές εντόμων.

Μπαίνοντας στην αυλή λείπει ο μαρμάρινος ανδριάντας του Gustav Clauss, ελπίζω πραγματικά να έχει πάει για συντήρηση όπως κάποιοι λένε!

Τα πάλαια πέτρινα κτίρια γύρο από την κάβα επισκεπτών αντικρίζει ο επισκέπτης τα σάπια παντζούρια, τα σπασμένα τζάμια και τα ακλάδευτα χορτάρια.

Μέσα στην κάβα αντικρίζει ο επισκέπτης τους άδειους τοίχους που κάποτε επισκέπτες κοίταζαν φωτογραφίες και επιστολές διάσημων.

Τα πάλαια κτήρια εγκαταλειμμένα εδώ και δεκαετίες με πεσμένους σοφάδες, έρμαια των καιρικών συνθηκών. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα έπρεπε.

Ευχή , το πολιτιστικό ίδρυμα σύντομα να κίνηση την διαδικασία αναστήλωσης , αναδεικνύοντας τα κρυμμένα κειμήλια και να ενταχτεί στο δίκτυο μουσείων ώστε να δοθεί μια νέα πνοή στην ήδη αποβιομηχανοποιημένη περιοχή της Αχαΐας.

Με εκτίμηση,

Οδυσσέας Ξεριζωτής

Ενεργός – Άνεργος
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ