2013-05-29 11:01:05
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο deal της «Ευρωσύμβουλοι»
της Άννης Καρολίδου

Η ανακοίνωση της συνεργασίας με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία θα κάνει αίσθηση και θα συνοδευτεί από την ανάληψη μεγάλων έργων.

Έως τα μέσα Ιουνίου ή ακόμη και εντός των επομένων ημερών, η εισηγμένη Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. θα ανακοινώσει μία πολύ σημαντική είδηση, τη στρατηγική συνεργασία της με μία μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία του χώρου του consulting.

Πρόκειται για συνεργασία που επωάζεται τουλάχιστον για ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο και στην οποία έχει αναφερθεί με προηγούμενες δημοσιεύσεις της η Voria.gr. Mάλιστα, η ανακοίνωση της συνεργασίας αυτή, θα κάνει αίσθηση καθώς θα συνοδευτεί με την είδηση για την ανάληψη μεγάλων έργων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωσύμβουλοι και από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, Στάθης Ταυρίδης, επιφυλάσσεται για περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο χρόνο, ενώ μιλάει για πολύ σημαντική συνεργασία που ισχυροποιεί τη θέση της ελληνικής εταιρείας και μεταφέρει εμπειρία σε διαφορετικού τύπου έργα, όπως για παράδειγμα στις συγχωνεύσεις μέσω τραπεζών και στην παροχή υπηρεσιών σε ξένους ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας.


Η επιχειρηματική κίνηση της Ευρωσύμβουλοι, όμως δεν αφορά αποκλειστικά την εισηγμένη αλλά αποτελεί και μήνυμα για την αγορά και τις αναμενόμενες εξελίξεις.

«Είμαι πλέον αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας από δω και στο εξής. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό. Αρκεί να αναφέρω ότι για πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , αυτό των 500 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί 23.000 προτάσεις. Ενδιαφέρον υπάρχει, αυτό που επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των επιχειρηματιών είναι το πρόβλημα της ρευστότητας, του cash flow, κατάσταση που θα βελτιωθεί μόλις προχωρήσει η πολυσυζητημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», τόνισε ο κ. Ταυρίδης.

Για την Ευρωσύμβουλοι, που το 2012 σε επίπεδο μητρικής αλλά και ομίλου είχε μεγάλη αύξηση στο κύκλο εργασιών, 35% και 64% στην ενοποίηση, το 2013 εξελίσσεται πολύ θετικά ακριβώς λόγω των έργων που βγαίνουν πλέον στην εσωτερική αγορά.

Η εταιρεία, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τα στοιχεία α΄τριμήνου 2013, έχει στην τρέχουσα χρήση αυξημένο κύκλο εργασιών και κερδοφορία μετά από τα ΕΒΙΤDA, ενώ οι προβλέψεις για το σύνολο της χρονιάς είναι αισιόδοξες.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ