2013-05-29 07:27:04
Φωτογραφία για Opel Adam 1.2 70: Μοντέρνο και καινοτόμο
Πώς αλλάζουν οι καιροί... Η Opel με συντονισμένες κινήσεις μεταμορφώνει την γκάμα της και δίνει έμφαση σε στοιχεία που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν η σημαία άλλων εταιρειών με ακριβότερα προϊόντα. Κοιτώντας το μοδάτο και «παιχνιδιάρικο» Opel Adam, έκανα σύγκριση με τα παλιά μοντέλα που απευθύνονταν κυρίως σε αγοραστές με συμβατικές απαιτήσεις στη σχεδίαση. Από την πρώτη στιγμή που κάθισα στο κάθισμα του οδηγού, πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, με εντυπωσίασε.

Εχει καινοτομίες και ιδέες οι οποίες δίνουν άλλη διάσταση στην εμφάνιση του αυτοκίνητου που θα βλέπει ο κάτοχός του κάθε ημέρα.

Διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Να τονίσω τα εξωτερικά χρώματα, τους χρωματικούς συνδυασμούς της οροφής, τα αυτοκόλλητα, τα φιλέτα στις ζάντες, τα νίκελ, τα υλικά και τα χρώματα των εσωτερικών επενδύσεων και τον εντυπωσιακό φωτιζόμενο ουρανό. Ο αγοραστής μπορεί να δημιουργήσει το δικό του αυτοκίνητο όπως το έχει ονειρευτεί.


Επίσης, νέα διάσταση στην επικοινωνία και την ψυχαγωγία, χάρη στο ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων IntelliLink. Προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω smartphone (Android και iOS). Μουσική, video, φωτογραφίες και χάρτες στην 7’’ έγχρωμη οθόνη αφής στο ταμπλό.

Επίσης, εφαρμογές Stitcher για ραδιόφωνο μέσω διαδικτύου, πλοήγηση BringGo και Siri Eyes Free (κλήσεις με φωνητική εντολή, ακούς και γράφεις μηνύματα, υπαγορεύεις e-mails, ακούς νέες ειδοποιήσεις, οδηγίες πλοήγησης κ.ά.).

Το Opel Adam ελάχιστες ώρες θα βρίσκεται στο γκαράζ. Προορισμός του είναι η καθημερινή επαφή με τους δρόμους της πόλης και τις γειτονιές με τα στενά δρομάκια.

Επειδή αρχικά δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει με πετρελαιοκινητήρα, το εμπορικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις δοκιμασμένες μονάδες βενζίνης. Ο βενζινοκινητήρας 1.200 κ.εκ. ισχύος 70 ίππων, καταναλώνει 5 λίτρα/100 χλμ. Τέλη κυκλοφορίας 106 ευρώ, 118 γρ. CO2/χλμ. Από 12.036 ευρώ. Λίγο πάνω από το όριο των 5 λίτρων (5,1 λίτρα) είναι η κατανάλωση της ισχυρότερης έκδοσης 1.400 κ.εκ. ισχύος 100 ίππων. Τέλη κυκλοφορίας 107 ευρώ, 119 γρ. CO2/χλμ. Αρχική τιμή 12.969 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ